GRAFIC Raliul de la BVB ia o pauză în așteptarea rezultatelor financiare. Unde s-a oprit indicele BET

GRAFIC Raliul de la BVB ia o pauză în așteptarea rezultatelor financiare. Unde s-a oprit indicele BET
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 aug 2018

La Bursa de Valori București am consemnat o sesiune corectivă, în care indicii principali au pierdut aproximativ o treime de procent. Volume peste medie pe acțiunile OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mișcarea de revenire din minimele locale conturată încă de la jumătatea lunii trecute la Bursa de Valori București și care s-a accelerat în ultimele sesiuni a intrat cel puțin pentru o ședință în impas. Cumpărătorii au luat mâinile de pe „butoane”, ceea ce a permis o retragere a cotațiilor.

Indicele compozit BET Plus a coborât cu 0,31%, iar indicele reprezentativ BET a pierdut 0,33%, până la nivelul de 8.203,98 de puncte. Din punct de vedere tehnic, indicele titlurilor blue-chip – care urmează să își majoreze structura la 20 de companii, conform unei decizii de ieri a Consiliului Bursei – gravitează în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Raliul de la BVB ia o pauză în așteptarea rezultatelor financiare. Unde s-a oprit indicele BET

Repaosul de la BVB se datorează atât expectativei în care se află investitorii înainte de vârful etapei de raportări financiare semestriale, dar și prin relativa indecizie a burselor europene, unde închiderile principalilor indici au fost divergente: +0,02% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,45% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,01% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,34% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,76% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -0,30% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,51% pentru indicele PX de la Praga.

Taxa de 1 leu pe ordinul executat alungă investitorii individuali exclusiv către acțiunile lichide. Piața AeRO arată tot mai mult ca o casă pustie, iar investitorii reclamă că nu-și află contrapartea „Stau cu ordinul ăla până mă plictisesc” CITEȘTE ȘI Taxa de 1 leu pe ordinul executat alungă investitorii individuali exclusiv către acțiunile lichide. Piața AeRO arată tot mai mult ca o casă pustie, iar investitorii reclamă că nu-și află contrapartea „Stau cu ordinul ăla până mă plictisesc”

Lichiditatea a fost moderată dacă o raportăm la ultima perioadă, rulajul pieței de acțiuni fiind de 32,94 milioane lei (7,09 milioane euro). Pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 9,21 milioane lei, s-au situat acțiunile Băncii Transilvania (TLV), care s-au corectat cu 0,65%, până la prețul de 2,3050 lei/acțiune

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a depreciat cu 1,39%, până la prețul de 14,14 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,26 milioane lei.

Acțiunile OMV Petrom, fac volume pe măsura digerării de către piață a rezultatelor financiare semestriale

Indicele energetic BET-NG a avut un declin de 0,38%, în linie cu media pieței. Cel mai important emitent din structura acestuia, OMV Petrom (SNP), a adunat schimburi peste media obișnuită, de 6,29 milioane lei. Cotația a staționat pe nivelul depreț de 0,3320 lei/acțiune. O analiză a casei de brokeraj TradeVille remisă astăzi Profit.ro menționează că cea mai importantă companie petrolieră românească are potențialul de a reversa pe parcursul acestui an a impactului negativ de 260 milioane lei, profit nerealizat urmare a intrării în revizie a rafinăriei Petrobrazi.

Tot pe segmentul energetic, titlurile Transgaz Mediaș (TGN) au coborât cu 0,29%, până la prețul de 346,00 lei/acțiune, pe transferuri de 1,96 milioane lei, iar titlurile Romgaz (SNG) s-au corectat cu 0,15%, până la prețul de 32,40 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,88 milioane lei.

FP și acțiunile SIF, pe contrasens față de restul pieței

Pe al 2-lea rulaj al zilei, de 5,29 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avansat ușor, cu 0,11%, până la prețul de 0,8900 lei/acțiune. A fost, în ansamblu, o zi pozitivă pentru fondurile închise de investiții al căror indice sectorial BET-FI a fost pe contrasens față de restul pieței, cu o apreciere de 0,61%, până la nivelul de 38.097,64 de puncte. Acesta a fost tras în sus de impulsul ascendent de 2,14%, până la prețul de 2,1450 lei/acțiune, al titlurilor SIF Oltenia (SIF5), pe fondul unor tranzacții de aproximativ 930.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
banca transilvania
brd
fondul proprietatea
omv petrom
tradeville
bursa
bvb
romgaz