​Hidroelectrica a fost suprasubscrisă de persoanele fizice: 1,42 miliarde lei miercuri dimineață

​Hidroelectrica a fost suprasubscrisă de persoanele fizice: 1,42 miliarde lei miercuri dimineață
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2023

Persoanele fizice au suprasubscris oferta dedicată lor, depășind 12,7 milioane de acțiuni. Ca valoare, miercuri dimineață a depășit 1,42 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Tranșa dedicată se ridica la 11,7 milioane acțiuni, scrie Hotnews.ro.

Aplicația ChatGPT caută răspunsuri pe web cu Bing CITEȘTE ȘI Aplicația ChatGPT caută răspunsuri pe web cu Bing

Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, declara recent că procentul pentru retail este 15%, cu posibilitatea de a crește cu încă 5%, dacă interesul din partea retailului va fi unul ridicat.

Reamintim că subscrierea a început de vineri - 23 iunie și durează până pe 4 iulie la ora 12:00.

Pentru persoanele fizice prețul este de 112 lei/acțiune. Poți subscrie cel puțin 50 de acțiuni, adică o sumă de 5.600 lei (asta e subscrierea minimă).

De asemenea, persoanele fizice au dreptul la un discount de 3% din preț pentru ordinele de cumpărare care au fost înregistrate în primele cinci zile lucrătoare. Joi este ultima zi în care se mai poate beneficia de discount.

Tranșa dedicată persoanelor fizice se ridică la 11.701.067 acțiuni (reprezentând 15% din numărul de Acțiuni Oferite). Ca valoare: peste 1,3 miliarde lei.

Oferta cuprinde o ofertă de vânzare a unui număr de până la 78.007.110 acțiuni de către Fondul Proprietatea, adică 17,34%.

Dacă dorești să subscrii trebuie să știi că Hidroelectrica intenționează să distribuie, cu titlu de dividende ordinare, minimum 90% din profitul net anual începând cu exercițiul financiar imediat următor Ofertei.

viewscnt
Afla mai multe despre
​hidroelectrica
bursa