Impact, developerul cartierului Greenfield, semnează contracte de antrepriză de peste 10 milioane euro

Impact, developerul cartierului Greenfield, semnează contracte de antrepriză de peste 10 milioane euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 mai 2022

Impact Developer & Contractor, companie care și-a redus cu o treime veniturile în anul 2021, reatribuie lucrări inițial contractate de Electrogrup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Concelex, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Societatea Impact Developer & Contractor a semnat contracte de antrepriză în valoare de 10,48 milioane euro, beneficiar fiind RCTI COMPANY, în calitate de antreprenor general. Obiectul unui contract îl reprezintă executarea lucrărilor de construire pentru 3 blocuri de locuințe cu regim de inălțime P+10E (261 apartamente) cu instalațiile interioare aferente, amplasate în București, sectorul 1, în vederea finalizării lucrărilor contractate inițial cu Electrogrup SA, firmă cu care a încetat relațiile contractuale în mod amiabil.

Un alt contract este pentru executarea lucrărilor de amenajare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă și canalizare din Ansamblul de locuințe colective Greenfield Băneasa și construcția unei gospodării de apă. Prețul contractelor devine scadent în etape, în funcție de lucrările efectiv executate de antreprenor.

EXCLUSIV CEO-ul OMV Petrom, care a anunțat astăzi un profit record, dar și o producție în scădere: Importăm cam 6% din gazele vândute. Ce spune despre plata în ruble CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CEO-ul OMV Petrom, care a anunțat astăzi un profit record, dar și o producție în scădere: Importăm cam 6% din gazele vândute. Ce spune despre plata în ruble

Impact Developer & Contractor a realizat anul trecut venituri din vânzarea de proprietăți imobiliare din stoc în valoare de 137,58 milioane lei, cu 32,69% mai mici decât cele de 204,40 milioane lei din 2020. De asemenea, compania a semnat contracte de pre-vânzări pentru 430 de unități, valoarea însumată a acestora ridicându-se la 250 milioane lei.

Costurile cu proprietățile vândute s-au redus cu 37,78%, la 87,74 milioane lei, de la 141,01 milioane lei și profitul brut a suferit un recul de 21,37%, la 49,84 milioane lei, de la 63,39 milioane lei în exercițiul financiar precedent.

Contractul Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, tranzacția cea mai importantă din istoria companiei românești, va fi semnat mâine. Ciucă se duce la ceremonie CITEȘTE ȘI Contractul Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, tranzacția cea mai importantă din istoria companiei românești, va fi semnat mâine. Ciucă se duce la ceremonie

Cheltuielile generale și administrative au urcat cu 5,03%, la 22,96 milioane lei, de la 21,86 milioane lei. Astfel, rezultatul perioadei a fost de 70,30 milioane lei, în declin cu 6,08% față de profitul net de 74,85 milioane lei al anului 2020.

Ținta este însă pe termen lung, într-un plan de finalizare a proiectelor rezidențiale detaliat până în anul 2027, care a fost comunicat către investitorii de pe bursă, încă de la raportarea la aferentă rezultatelor la 9 luni .

Impact, developerul cartierului Greenfield, semnează contracte de antrepriză de peste 10 milioane euro

La data de 31 decembrie 2021, Impact avea datorii de 487,92 milioane lei, în creștere cu 40,48% față de cele de 347,06 milioane lei de la sfârșitul anului 2020. Între acestea se include și emisiunea de obligațiuni scadentă în anul 2026 (IMP26E) în valoare de 6,58 milioane euro listată în luna martie a anului trecut.

În aceeași perioadă activele au crescut cu 21,05%, la 1,19 miliarde lei, de la 987,89 milioane euro, acestea fiind reprezentate de stocul de proprietăți rezidențiale și de 90,6 hectare de teren.

Impact Developer & Contractor, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 58,82% și care îl mai are ca acționar relevant pe Adrian Andrici cu 15,17% din titluri, este listată la cota Bursei de Valori București, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 0,6200 lei/acțiune, mai mult decât dublu față de cel de acum 6 luni, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 1,03 miliarde lei (207,83 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
bvb
bursa
greenfield