Impulsul de revenire se prelungește și la debutul sesiunii de tranzacționare. Indicii principali câștigă aproape 3%

Impulsul de revenire se prelungește și la debutul sesiunii de tranzacționare. Indicii principali câștigă aproape 3%
scris 25 mar 2020

Într-un context de resorbire parțială a aversiunii la risc din piețele internaționale, și la BVB avem o deschidere pozitivă în care titlurile Băncii Transilvania și Nuclearelectrica dau tonul aprecierilor.

După valul de vânzări agresive precipitat în săptămânile trecute de epidemia de coronavirus, piețele bursiere au o tendință de revenire care a fost confirmată peste noapte în sesiunea asiatică. Sunt circumstanțele în care și la Bursa de Valori București avem o continuare a ricoșului de ieri. Indicele repezentativ BET avansa cu 2,90% și se apropia de reperul de 7.700 de puncte, după ce nu mai departe de luni testa minime ale ultimilor 3 ani în zona de 6.970 de puncte.

Impulsul de apreciere pe termen scurt nu este neapărat însoțit de volume. În primul sfert de oră, titlurile Băncii Transilvania (TLV) urcau cu 4,69%, până la prețul de 1,7840 lei/acțiune pe transferuri de 2,18 milioane lei, însă, în rest, nici un alt emitent nu atingea măcar pragul unor schimburi de 1 milion de lei.

Al 2-lea rulajl a debut, depășind cu puțin 800.000 de lei, îl aveau titlurile furnizorului de servicii medicale MedLife (M), care câștigau 2,14%, până la prețul de 28,60 lei/acțiune. În mișcarea de revenire, titlurile Nuclearelectrica (SNN) se disting printr-un salt de 8,86%, până la prețul de 12,78 lei/acțiune, în condițiile în care compania care operează centrala nuclear-electrică de la Cernavodă a anunțat un dividend cu un randament net de 2 cifre.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
nuclearelectrica
medlife
coronavirus