Indicele american S&P 500 urcă, pentru a patra ședință consecutiv, la un nou maxim istoric

Indicele american S&P 500 urcă, pentru a patra ședință consecutiv, la un nou maxim istoric
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 aug 2020

Indicele american S&P 500 a urcat, pentru a patra ședință consecutiv, la un nou maxim istoric, inclusiv pe fondul progreselor în dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania americană de biotehnologie Moderna, care lucrează la crearea unui vaccin pentru prevenirea Covid-19, a anunțat rezultate pozitive într-un studiu clinic restrâns, axat pe aduți de peste 56 de ani. Acțiunile companiei urcă cu aproximativ 6%.

Afectată de livrările în declin către piețele din UE pe fondul pandemiei, Comelf Bistrița raportează o reducere cu o treime a profitului net semestrial CITEȘTE ȘI Afectată de livrările în declin către piețele din UE pe fondul pandemiei, Comelf Bistrița raportează o reducere cu o treime a profitului net semestrial

Totodată, comenzile de bunuri de folosință îndelungată din SUA au crescut 11,2% în iulie, mult peste așteptările din piață, susținute de cerea pe automobile, arată datele oficiale publicate miercuri de autoritățile americane. Investitorii au primit vestea cu optimism.

Atenția investitorilor se îndreaptă și spre discursul pe care președintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, îl va susține mâine în cadrul întâlnirii organizate în mod tradițional la Jackson Hole, dar care anul acesta va avea loc online. 

S&P 500 este în creștere cu 0,85%, la 3.472,5 puncte, maxim istoric intraday, Și indicele Nasdaq Composite se tranzacționează la un nivel record. Acțiunile Salesforce, lider global pe piața sistemelor de gestionare a relației cu clienții, au crescut cu 26% pe fondul rezultatelor financiare peste așteptări. Titlurile companiei sunt susținute și de faptul că Salesforce va înlocui ExxonMobil în indicele Dow.

Indicele S&P 500 a urcat cu aproape 60% de la minimul intraday atins pe 23 martie în contextul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
dow jones
bursa
wall street