Indicele BET pierde jumătate de procent. Acțiunile bancare – pe primele loc în clasamentul tranzacțiilor

Indicele BET pierde jumătate de procent. Acțiunile bancare – pe primele loc în clasamentul tranzacțiilor

Sursa foto: Brainstorm1983 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 mai 2022

Bursa românească se menține într-o zonă de lichiditate slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ziua a fost una de revenire pe bursele dezvoltate, însă la BVB apetitul la cumpărare s-a menținut redus, investitorii fiind încă prudenți înainte de publicarea rezultatelor financiare trimestriale ce se vor epuiza la jumătatea acestei luni

Astfel, sesiunea de la București a fost una de corecții, cu un rulaj al pieței de acțiuni de numai 22,86 milioane lei (4,62 milioane euro). Peste o treime din acestea au fost asigurate de activitatea pe acțiunile bancare.

AGA de la Rompetrol Well Services aprobă dividendele care au adus o creștere de peste 80% a acțiunilor companiei CITEȘTE ȘI AGA de la Rompetrol Well Services aprobă dividendele care au adus o creștere de peste 80% a acțiunilor companiei

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un declin de 0,84%, până la prețul de 2,3650 lei/acțiune, pe transferuri de 4,36 milioane lei, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au staționat la prețul de 17,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,67 milioane lei.

Pe o tendință negativă s-au aflat și titlurile OMV Petrom (SNP), care au coborât cu 0,42%, până la prețul de 0,4730 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,06 milioane lei. Sunt mișcări ce au dat și direcția generală a pieței, cu un recul de 0,38% a indicelui compozit BET-XT și o depreciere de 0,45% a indicelui reprezentativ BET care a închis la nivelul e 12.570,07.

Indicele BET pierde jumătate de procent. Acțiunile bancare – pe primele loc în clasamentul tranzacțiilor

Indicii sectoriali au avut evoluții divergente: -0,55% pentru indicele energetic BET-NG și un avans de 0,21%, până la nivelul de 50.641,39 puncte a indicelui financiar BET-FI. Cel mai important titlu din structura acestuia, cel al Fondului Proprietatea (FP), a stagnat la prețul de 2,0500 lei/acțiune, pe tranzacții cu puțin sub reperul de 1 milion de lei.

Arctic Stream distribuie sub formă de dividende 3 sferturi din profitul net obținut anul trecut. Program de răscumpărări și planuri de achiziții CITEȘTE ȘI Arctic Stream distribuie sub formă de dividende 3 sferturi din profitul net obținut anul trecut. Program de răscumpărări și planuri de achiziții

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Digi Communications (DIGI) au urcat cu 0,48%, până la prețul de 42,20 lei/acțiune, pe al 4-lea rulaj al pieței, de 2,24 milioane lei.

Deprecieri de amplitudini similare apropiate am consemnat pe 2 acțiuni care și-au mai croiot loc în topul tranzacțiilor: -1,36%, până la prețul de 43,40 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), și -1,43%, până la prețul de 19,28 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife