Investitorii fură startul pentru vacanța de iarnă la BVB

Investitorii fură startul pentru vacanța de iarnă la BVB

Sursa foto: Vera Petrunina | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 dec 2021

Activitatea de tranzacționare a fost foarte redusă pe bursa românească, iar piața, în apatie, aducând un declin mediu de o treime la nivelul cotațiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tendința de retragere a lichidității, manifestată încă din prima sesiune a săptămânii de la Bursa de Valori București, s-a întărit marți, când rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 21,15 milioane lei (4,27 milioane euro). Activitatea a fost într-atât de slabă încât niciun emitent din România nu a atins un reper al schimburilor de 2 milioane lei, ceea ce a permis ca un contract de tip turbo având activ suport indicele american Dow Jones Average Industrial să fie cel mai transferat instrument financiar din ringul bursier.

Acțiunile companiei Softbinator Technologies, cu ambiții de expansiune în America, ajung pe bursă la un preț cu 10% peste cel al plasamentului privat. Capitalizare de 66 milioane lei CITEȘTE ȘI Acțiunile companiei Softbinator Technologies, cu ambiții de expansiune în America, ajung pe bursă la un preț cu 10% peste cel al plasamentului privat. Capitalizare de 66 milioane lei

Susținerea slabă la cumpărare a lăsat cotațiile în derivă și închiderile au fost negative la nivelul principalilor indici: -0,30% pentru indicele compozit BET-XT, -0,14% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.882,94 puncte, -0,06% pentru indicele energetic BET-NG și -0,33% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.349,32 puncte se află pe o respingere din media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Investitorii fură startul pentru vacanța de iarnă la BVB

Acțiunile-fanion ale ultimului deceniu au fost cele mai tranzacționate. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,4850 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,99 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s.-au corectat cu 1,28%, până la prețul de 1,8520 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,80 milioane lei.

Transferuri de peste 1 milion de lei am mai consemnat pe 5 simboluri, acestea având închideri divergente: staționare pentru titlurile Transgaz (TGN) și Digi Communications (DIGI) la prețurile de 213,00 lei/acțiune și, respectiv 40,20 lei/acțiune, +2,75%, până la prețul de 22,40 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M), +0,11%, până la prețul de 0,9350 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) și  -0,60%, până la prețul de 16,60 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
transgaz
fondul proprietatea
digi
teraplast
medlife