Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) își majorează deținerea la Farmaceutica Remedia Deva la peste 20%

Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) își majorează deținerea la Farmaceutica Remedia Deva la peste 20%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 mar 2018

Prin tranzacții la Bursa de Valori București, Ionica Mirela Pavel, din familia care controlează grupul Pharmnet, a cumpărat un pachet de acțiuni de la acționarul majoritar al Farmaceutica Remedia Deva și a ajuns la o deținere de peste 20% din companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consolidare în piața distribuitorilor de medicamente. Ionica Mirela Pavel, din familia care controlează compania Pharmnet București, și-a majorat deținerea de portofoliu la Farmaceutica Remedia (RMAH).

Ionica Mirela Pavel a ajuns să dețină un pachet de 21,73 milioane de acțiuni, reprezentând 20,48% din capitalul social al Remedia, după ce a cumpărat alte 4% din acțiuni de la majoritarul Tarus Media SRL, prin care Valentin-Norbert Țăruș controlează această companie. Cea mai mare parte a acestei achiziții a fost realizată printr-o tranzacție de tip deal realizată ieri la BVB cu 2,12 milioane acțiuni și care, efectuată la prețul de 0,4500 lei/acțiune, cu 3,21% peste referința din sesiunea anterioară, s-a ridicat la aproape 955.000 de lei.

SIF Transilvania propune consolidarea acțiunilor proprii, prin majorarea valorii nominale de 50 de ori. O operațiune de acest tip inițiată de SIF Moldova a fost oprită de ASF în 2016 CITEȘTE ȘI SIF Transilvania propune consolidarea acțiunilor proprii, prin majorarea valorii nominale de 50 de ori. O operațiune de acest tip inițiată de SIF Moldova a fost oprită de ASF în 2016

La prețul respectivei tranzacții, capitalizarea bursieră a Farmaceutica Remedia este de 47,74 milioane lei (10,24 milioane lei), iar valoarea totală a pachetului deținut de Pavel se ridică la 9,78 milioane lei (2,10 milioane euro).

Cumpărătoarea a intrat în acționariatul companiei din Deva în luna iunie a anului trecut când a cumpărat de la societatea AHG Vermogensverwaltungs GmbH, înregistrată la Cottbus, în Germania, vehicul de investiții al omului de afaceri Lutz Stache, un pachet reprezentând 16,48% din acțiuni. Suma totală plătită atunci celui care era în cărți în 2009 pentru preluarea clubului de fotbal Rapid București a fost de 3,90 milioane lei.

Ionica Mirela Pavel este asociată în companiile Pharmnet, distribuitori de medicamente, controlate de omul de afaceri Bogdan Pavel și care au înregistrat o evoluție explozivă a afacerilor în anul 2016.

Farmaceutica Remedia și-a triplat profitul net anul trecut la 3,84 milioane lei, față de cel de 1,27 milioane lei din 2016, pe fondul unei majorări de 38,06% a veniturilor totale din exploatare, la 353,10 milioane lei, de la 255,76 milioane lei din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
farmaceutica remedia deva
pharmnet
bvb
bursa