ULTIMA ORĂ KMG International vrea să vândă divizia de servicii la sondă a Rompetrol, care lucrează pentru Romgaz și OMV Petrom

ULTIMA ORĂ KMG International vrea să vândă divizia de servicii la sondă a Rompetrol, care lucrează pentru Romgaz și OMV Petrom
scris 17 nov 2020

KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas, care deține în România grupul Rompetrol, este dispusă să își vândă toate activele locale considerate neesențiale, printre care furnizorul de servicii la sondă Rompetrol Well Services, un business de circa 70 milioane lei anual ai cărui principali clienți sunt producătorii de hidrocarburi Romgaz și OMV Petrom.

KMG International deține circa 73% din acțiunile Rompetrol Well Services.

"(...) KMG International deține o serie de active non-core pentru activitatea grupului în regiune, cum ar fi producția de țevi și fitinguri – Palplast SA, proiectarea și fabricarea de fitinguri industriale - Rominserv Valves IAIFO SRL , servicii de securitate, protecție și prevenirea situațiilor de urgență - Global Security Sistem SA sau deservirea sondelor de petrol - Rompetrol Well Services SA. Ca parte a strategiei mai largi susținute de acționarul unic JSC NC KazMunayGas, grupul KMG International are în vedere dezinvestirea participațiilor sale în toate activele non-core în măsura în care există oferte de preluare atractive", a transmis compania.

Comisia Europeană vrea să ajungă la un acord cu Moderna pentru milioane de vaccinuri destinate Covid-19, la un preț de sub 25 de dolari doza CITEȘTE ȘI Comisia Europeană vrea să ajungă la un acord cu Moderna pentru milioane de vaccinuri destinate Covid-19, la un preț de sub 25 de dolari doza

Kazahii își explică intenția de vânzare a activelor neesențiale arătând că evoluția pandemiei de coronavirus la nivel național și internațional, împreuna cu măsurile adoptate de autoritățile locale, centrale și europene, au determinat o regândire și adaptare a strategiei, care cuprinde toate direcțiile cheie: operațional, resurse umane, financiar și investiții.

"Obiectivul cheie al grupului este protejarea angajaților săi și a familiilor acestora, prin dezvoltarea de programe flexibile de lucru sau „work from home”. În contextul în care, la nivel național, această perioadă este caracterizată printr-o serie de decizii de trimitere în șomaj tehnic, reducerea programului de muncă și concedieri colective, grupul KMG International își subliniază eforturile pentru menținerea locurilor de muncă existente", se arată într-un comunicat al KMG International.

Totodată, grupul își reiterează accentul pe menținerea și extinderea activităților și operațiunilor sale de bază - rafinarea țițeiului și distribuția produselor petroliere în România și în regiune.

"Grupul KMG International se focusează pe continuarea dezvoltării direcțiilor sale strategice pe piața de retail - deschiderea de noi benzinării în România și regiunea Mării Negre. La acestea se adaugă eforturile grupului pentru respectarea angajamentelor asumate în cadrul Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român, care a anunțat în august 2020 selectarea contractorului general pentru construirea la cheie a centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia", mai menționează sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
kazmunaygas rompetrol
kmg international
rompetrol well services
rompetrol vanzare active