Lanțul farmaceutic Ropharma demarează un program de răscumpărare a propriilor acțiuni de maximum 10% din capital

Lanțul farmaceutic Ropharma demarează un program de răscumpărare a propriilor acțiuni de maximum 10% din capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2018

Lanțul farmaceutic Ropharma demarează un program de răscumpărare a propriilor acțiuni pentru maximum 10% din capitalul social al companiei, pentru a le aloca angajaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Subiectul urmează să fie aprobat în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 26 aprilie, scrie News.ro.

”Numărul maxim de acțiuni ce urmează a fi răscumpărate nu va depăși 10% din capitalul social al societății.  Prețul minim va fi egal cu valoarea nominală a acțiunilor societății, iar prețul maxim va fi de 2 lei/acțiune”, arată convocatorul transmis Bursei de Valori București.

Durata programului va fi de un an.

VIDEO Poliția americană a dat publicității filmarea accidentului mortal în care a fost implicat un autovehicul autonom Uber CITEȘTE ȘI VIDEO Poliția americană a dat publicității filmarea accidentului mortal în care a fost implicat un autovehicul autonom Uber

”Programul de răscumparare are ca scop alocarea de acțiuni către salariații și managementul societății”, mai informează compania.

De asemenea, acționarii vor să aleagă șapte membrii ai Consiliului de Administrație, ca urmare a expirării mandatului și să stabilească indemnizația.

Lanțul farma controlat de omul de afaceri Mihai Miron a realizat anul trecut venituri totale din exploatare de 490,7 milioane lei, în creștere cu 4%, și un profit de 8,9 milioane lei, mai mare tot cu 4%.

Compania are o capitalizare de 178,9 milioane lei.

Ropharma operează unul din din cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Principalii săi concurenți sunt Catena, Sensiblu, Dona și Help Net.

viewscnt
Afla mai multe despre
ropharma
actiuni