Marea Britanie va simplifica regulile pentru listarea la bursa din Londra

Marea Britanie va simplifica regulile pentru listarea la bursa din Londra

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2023

Ministrul de Finanțe, Jeremy Hunt, va prezenta, în discursul său de la Mansion House, noi măsuri pentru a spori atractivitatea piețelor financiare britanice pentru firmele care doresc să se listeze, potrivit Trezoreriei Marii Britanii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hunt va încerca, de asemenea, să anuleze o lege privind valorile mobiliare din era Uniunii Europene, a spus Trezoreria.

”Reformele de la Mansion House” vor simplifica regulile de cumpărare și vânzare de acțiuni, vor îmbunătăți facilitățile de cercetare, vor oferi profituri mai mari pentru investitori și vor stabili planuri care să permită companiilor private să acceseze piețele de capital fără listarea pe o bursă de valori, potrivit Trezoreriei.

CONFIRMARE Lansarea la bursă a acțiunilor Hidroelectrica - gândită cu o ceremonie specială, la primul sediu al BVB după regimul comunist, cu Iohannis și Ciolacu CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Lansarea la bursă a acțiunilor Hidroelectrica - gândită cu o ceremonie specială, la primul sediu al BVB după regimul comunist, cu Iohannis și Ciolacu

Marea Britanie urmează să aprobe recomandările din Raportul de cercetare independentă al lui Rachel Kent, deschizând calea pentru o nouă ”platformă de cercetare”, care să ofere un ghișeu unic pentru firmele care caută experți în cercetare, arată un comunicat al Trezoreriei.

Kent este avocat veteran în domeniul serviciilor financiare la Hogan Lovells, scrie News.ro.

Marea Britanie a anunțat anul trecut lansarea Investment Research Review - o analiză independentă a cercetării investițiilor în servicii financiare și a contribuției sale la competitivitatea piețelor de capital din Regatul Unit, condusă de Kent.

Aprobarea stabilește, de asemenea, calea pentru eventuala eliminare a regulilor de separare – o lege moștenită de la UE care impune brokerilor să perceapă o taxă separată pentru cercetare.

Separat, într-un interviu pentru Financial Times, Hunt a exclus reducerea preelectorală a taxelor în această toamnă, avertizând că trebuie ”să dubleze” măsurile împotriva  inflației și că ”nu va pompa o cerere suplimentară de miliarde de lire” în economia Regatului Unit.

”Nu vom accepta reduceri de taxe dacă vor îngreuna lupta împotriva inflației”, a spus Hunt.

VIDEO Avion prăbușit în apropierea Los Angelesului CITEȘTE ȘI VIDEO Avion prăbușit în apropierea Los Angelesului

El a recunoscut că respectarea promisiunii primului ministru Rishi Sunak de a reduce la jumătate inflația până la sfârșitul anului ”va fi mai dificilă decât am crezut”.

Hunt va aborda, de asemenea, un acord al companiilor de pensii de a pune 5% din investițiile lor în afaceri cu creștere mare, până la 50 de miliarde de lire sterline (64,18 miliarde de dolari), dar va propune, de asemenea, reforme de reglementare și va amenința că va interveni dacă firmele mici de pensii, ineficiente, nu vor fuziona, a spus ziarul.

Grupurile Aviva, Legal & General și Phoenix Group Holdings, care fac parte din indicele FTSE 100, se numără printre cele care urmează să participe la pactul organizat de City of London Corporation, a spus FT, citând persoane care cunosc aceste planuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa din londra
listare