MedLife predă ștafeta titlurilor consacrate

MedLife predă ștafeta titlurilor consacrate
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 dec 2016

După ziua de debut pe bursă, rulajul pe titlurile MedLife a căzut de peste 8 ori, acțiunile furnizorului de servicii medicale au cedat în clasamentul tranzacțiilor în fața unor emitenți care au concentrat transferurile din ultima parte a acestui an, respectiv Banca Transilvania, Fondul Proprietatea și OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru a doua zi consecutivă, Bursa de Valori București a fost în nemișcare. Indicele BET a alunecat nesemnificativ, cu 0,01% sub referință, închizând la nivelul de 7.021,91 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,01%. Ce s-a văzut la nivelul indicilor, are corespondență în evoluția cotațiilor individuale. Astfel, din primele 15 cele mai tranzacționate acțiuni românești, numai un titlu a avut o deviație mai mare de un procent față de referință.

Este o indecizie a investitorilor existentă și pe principalele piețe europene, care au luat o pauză după elanul consistent care a propulsat indicii cu peste 8% de la începutul anului. Indicele Euro Stoxx 50, care măsoară evoluția titlurilor blue-chip de pe continent, a pierdut 0,04%, potrivit Bloomberg. Dacă indicii FTSE100 de la Londra și CAC40 de la Paris au închis peste referință, +0,32% și, respectiv 0,02%, în timp ce indicele DAX de la Frankfurt s-a depreciat cu 0,11%. La nivel regional, indicele WIG20 de la Varșovia a câștigat 0,82%, indicele BUX de la Budapesta a coborât cu 0,20%, în timp ce indicele PX de la Praga a staționat de o maniera similară Bursei de Valori București.

Manager de fonduri: Cel mai mare pericol pentru Trump vine de pe bursă CITEȘTE ȘI Manager de fonduri: Cel mai mare pericol pentru Trump vine de pe bursă

La BVB nu am mai avut astăzi un lait-motiv. Acțiunile MedLife (M), listate ieri, sunt în pierdere de viteză, atât ca dinamică a cotațiilor, cât mai ales din punctul de vedere al tranzacțiilor. Titlurile furnizorului de servicii medicale s-au apreciat cu 0,38%, până la prețul de 26,70 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,44 milioane lei. Închiderea de azi este sub maximul intraday de 26,90 lei/acțiune, atins și în actuala sesiune, iar la acest nivel investitorii de retail care au subscris în primele 4 zile lucrătoare ale ofertei publice primare și au dobândit titlurile la prețul de 24,70 lei/acțiune, pot marca un câștig de 8,10%, randamentul anualizat fiind de peste 200%.

Schimburile pe acest emitent au fost de peste 8 ori mai mici decât în prima sesiune de tranzacționare. În cele 2 zile am consemnat schimburi totale de 13,84 milioane lei, reprezentând 6,02% din valoarea de 230 milioane lei (50,88 milioane euro) a operațiunii de piață prin care fondul de private equity V4C și-a înstrăinat deținerea de 36,25% din titlurile MedLife, iar IFC, parte a grupului Băncii Mondiale, și-a redus expunerea, vânzând 7,75% din acțiunile companiei.

Un grup de investitori, gata să pună la bătaie 5 milioane euro pentru investiții în start-up-uri și IMM-uri CITEȘTE ȘI Un grup de investitori, gata să pună la bătaie 5 milioane euro pentru investiții în start-up-uri și IMM-uri

Într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 23,41 milioane lei (5,18 milioane euro), primele 3 locuri în clasamentul tranzacțiilor au revenit unor emitenți obișnuiți în acest top la BVB, cu precădere la acest final de an. Astfel, cele mai multe tranzacții, în valoare de 6,63 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au corectat cu 0,43%, până la prețul de 2,3400 lei/acțiune, nivel cu 3,90% sub maximul ex-dividend de 2,4350 lei/acțiune.

Al 2-lea rulaj al zilei, 6,36 milioane lei, l-au avut titlurile Fondului Proprietatea (FP), care au urcat cu 0,51%, până la prețul de 0,7960 lei/acțiune. Aceasta a imprimat și indicelui financiar BET-FI o apreciere de 0,45%, până la nivelul de 29.169,52 puncte.

Prin contrast, indicele energetic BET-NG a fost singurul cu o închidere „roșie”, de -0,02%. Cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP), a suferit un recul de 0,19%, până la prețul de 0,2610 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,74 milioane lei. O valoare a tranzacțiilor de 1,13 milioane lei în piața reglementată au avut titlurile Electrica (EL), cu 0,15% în urcare peste referință, până la prețul de 13,18 lei/acțiune. Pe același emitent s-a efectuat și cea mai mare tranzacție specială a zilei din piața deal, de aproape 739.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
bvb
bursa
banca transilvania
fondul proprietatea
omv petrom
romgaz
electrica