Nasdaq a notificat Ozon, Yandex, Headhunter, Cian și Qiwi despre eliminarea iminentă a titlurilor lor

Nasdaq a notificat Ozon, Yandex, Headhunter, Cian și Qiwi despre eliminarea iminentă a titlurilor lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2023

Eliminarea de la cotare și tranzacționare a titlurilor de valoare a cinci companii rusești este planificată pentru 24 martie. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Retailerul online Ozon a primit o notificare de la Nasdaq prin care este atenționat că acțiunile companiei vor fi eliminate de la bursă, arată Adevarul.

PROFIT NEWS TV Corneliu Bodea, CEO Adrem: I-aș da nota 7 statului în gestionarea situației energetice a României. Mai are de învățat. Mă aștept ca în 2023 să revină presiunile în piața de energie CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Corneliu Bodea, CEO Adrem: I-aș da nota 7 statului în gestionarea situației energetice a României. Mai are de învățat. Mă aștept ca în 2023 să revină presiunile în piața de energie

"Ozon a primit notificare de la Nasdaq că acțiunile companiei vor fi eliminate de la bursă. Compania studiază deja procesul de contestație", a declarat serviciul de presă al retailerului.

Compania a dat asigurări că, indiferent de ce s-ar întâmpla, decizia de eliminare nu va afecta în niciun fel operațiunile Ozon.

„Continuăm să ne dezvoltăm afacerea: demonstrăm rate ridicate de creștere, creștem numărul de vânzători și sortimentul, dezvoltăm infrastructura logistică, produsele noastre și noile verticale și livrăm comenzi clienților noștri”, se spune în mesaj.

Ozon a subliniat că firma a respectat întotdeauna toate cerințele necesare de transparență și raportare ale bursei, inclusiv cerințele de listare, chiar și după ce tranzacționarea a fost suspendată.

Tranzacționarea acțiunilor Ozon pe NASDAQ a fost suspendată pe 28 februarie 2022. De atunci, firma nu a mai reapărut la tranzacționare.

De asemenea, conducerea Nasdaq a notificat Yandex, Headhunter și Qiwi cu privire la eliminarea iminentă a titlurilor lor. Acest lucru este arătat în declarații separate ale serviciului de presă al bursei, publicate pe site- ul său .

Documentele indică faptul că eliminarea titlurilor de valoare a patru companii rusești va fi efectuată pe 24 martie. Companiile listate au dreptul de a contesta decizia la Consiliul NASDAQ, care ia în considerare conformitatea valorilor mobiliare ale unei anumite companii cu tranzacționarea la bursă. La momentul examinării contestației, tranzacționarea cu valori mobiliare va fi suspendată, reiese din declarațiile serviciului de presă al bursei. 

Reprezentanții bursei electronice americane NASDAQ și ai Bursei de Valori din New York (NYSE) au refuzat să comenteze cu privire la eliminarea viitoare a titlurilor de valoare Ozon, Yandex, Headhunter, Qiwi și Cian.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasdaq
bursa