Năsui reacționează după anunțul Profit.ro privind oferta de răscumpărare lansată de Chimcomplex: Mai țineți minte când vă ziceam de optimizările fiscale care se pot face atunci când au crescut taxarea dividendelor?

Năsui reacționează după anunțul Profit.ro privind oferta de răscumpărare lansată de Chimcomplex: Mai țineți minte când vă ziceam de optimizările fiscale care se pot face atunci când au crescut taxarea dividendelor?

Sursa foto: (null) (null) | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui (USR) reacționează după anunțul Profit.ro privind oferta de răscumpărare lansată de Chimcomplex, făcând referire la optimizările fiscale posibile după ce a crescut taxarea dividendelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Mai țineți minte când vă ziceam de optimizările fiscale care se pot face atunci când au crescut taxarea dividendelor?

SUA sunt într-o „spirală a morții”, în ceea ce privește datoria guvernamentală, spune Taleb, autorul best-seller-ului „Lebăda Neagră” CITEȘTE ȘI SUA sunt într-o „spirală a morții”, în ceea ce privește datoria guvernamentală, spune Taleb, autorul best-seller-ului „Lebăda Neagră”

Dacă dădeau dividende, statul le-ar fi luat 8% impozit + CASS 10%.

Dacă își răscumpără acțiunile, atunci statul ia 1% sau 3% din creșterea valorii acțiunii, numai dacă acționarii decid să vândă. Și doar atunci s-ar activa și CASS-ul de 10%.

Practic nu are sens fiscal să mai dai dividende, ci să răscumperi acțiuni.

Fondul suveran al Norvegiei și-a diminuat prezența pe bursa românească, dar valoarea activelor a crescut. Norvegienii au vândut acțiuni BRD, Sphera și TTS și au cumpărat titluri Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Fondul suveran al Norvegiei și-a diminuat prezența pe bursa românească, dar valoarea activelor a crescut. Norvegienii au vândut acțiuni BRD, Sphera și TTS și au cumpărat titluri Hidroelectrica

Pentru companie este la fel dacă dă dividende sau răscumpără acțiuni. Dar din motive fiscale, pentru acționari e mult mai bine să răscumpere decât să dea dividende", remarcă Năsui.

Compania care a preluat activele Oltchim, Chimcomplex Borzești, a inițiat o ofertă de buy-back la un preț confortabil peste cel de pe bursă, a anunțat anterior Profit.ro.

Oferta publică de răscumpărare vizează achiziția unui număr de 900.000 de acțiuni proprii, reprezentând 0,29% din titlurile societății.

Operațiunea se va derula în perioada 8 februarie – 6 martie, la un preț de de 23,80 lei/acțiune, cu 37,17% peste cel de 17,35 lei/acțiune care reprezenta ultima valoare de închidere de la BVB.

GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni CITEȘTE ȘI GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni

Compania este deținută în proporție de 84,99% de omul de afaceri Ștefan Vuza, prin compania CRC Alchemy Holding, înregistrată în Olanda.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
chimcomplex
bv
bursa
asf
rascumparare
estinvest