O divizie a Foxconn vrea să atragă 4,3 miliarde de dolari prin cea mai mare ofertă publică din China din ultimii trei ani

O divizie a Foxconn vrea să atragă 4,3 miliarde de dolari prin cea mai mare ofertă publică din China din ultimii trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2018

Foxconn Industrial Internet (FII), filială a Foxconn, cel mai mare contractor din lume, vrea să atragă până la 27,1 miliarde de yuani (4,26 miliarde dolari) prin cea mai mare ofertă publică inițială care a avut loc în China în ultimii trei ani, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia, care fabrică dispozitive electronice, echipamente pentru cloud computing și roboți industriali, oferă până la 1,97 de miliarde de acțiuni la prețul de 13,77 yuani pe unitate, la bursa din Shanghai, potrivit unui comunicat publicat marți, scrie News.ro.

Pin vânzarea a 10% din capital, FII ar avea la listare o evaluare de aproximativ 43 de miliarde de dolari.

Doraly și-a lansat o platformă de e-commerce, investiție de 1 milion de euro CITEȘTE ȘI Doraly și-a lansat o platformă de e-commerce, investiție de 1 milion de euro

Listarea este văzută ca o soluție pentru ca Foxconn, furnizor major de componente pentru Apple, să își reducă dependența masivă de producția de smartphone-uri pentru compania americană și diversificarea operațiunilor în alte domenii.

Foxconn a semnalat anterior că FII va lansa proiecte în domenii precum producția inteligentă, internetul industrial, cloud computing și tehnologii wireless de a cincea generație.

Oferta publică inițială a FII arată și seriozitatea Beijingului în atragerea giganților tehnologici la bursele din țară.

La o capitalizare de 43 de miliarde de dolari, evaluarea FII nu ar fi departe de capitalizarea bursieră a companiei mamă Foxconn, de circa 49 de miliarde de dolari.

FII intenționează să vândă 30% din acțiunile incluse în oferta publică unui grup de investitori strategici.

Între clienții FII se numără companii precum Amazon, Apple, Cisco, Dell, Huawei și Lenovo.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn industrial internet