Vienna Insurance Group a înregistrat un volum al primelor de 2,83 miliarde de euro în primul trimestru

Vienna Insurance Group a înregistrat un volum al primelor de 2,83 miliarde de euro în primul trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2018

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a anunțat miercuri că a înregistrat, în primul trimestru, un volum al primelor de 2,83 miliarde de euro, în creștere cu 3,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Excluzând scăderea constantă raportată pentru produsele de asigurare de viață cu primă unică, primele au crescut cu +7,1% față de anul anterior, scrie News.ro.

”Este de remarcat în mod special faptul că piețele noastre mari din Europa Centrală și de Est, respectiv Republica Cehă, Polonia și România au fost motorul principal al creșterii primelor și profitului (înainte de impozitare) în primul trimestru al anului 2018. Acestea sunt și piețele unde am început proiectul-pilot de optimizare a modelului nostru de afaceri în cadrul ‚Agendei 2020’ și unde deja au fost înregistrate efecte inițiale pozitive asupra profiturilor și ratei combinate”, a explicat director general al VIG, Elisabeth Stadler.

Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute decât statului timp de 15 ani. Condiții speciale pentru arendași, inclusiv firme, și facilități pentru tinerii fermieri CITEȘTE ȘI Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute decât statului timp de 15 ani. Condiții speciale pentru arendași, inclusiv firme, și facilități pentru tinerii fermieri

Totodată, profitul înainte de impozitare a fost de 117,3 milioane de euro, o creștere de +7% comparativ cu primul trimestru din 2017.

”În plus față de piețele din Republica Cehă, Polonia și România menționate mai sus, Ungaria și Bulgaria au înregistrat, de asemenea, creșteri semnificative ale profitului (înainte de impozitare). Rata combinată a continuat să se îmbunătățească Tendința de creștere sustenabilă este reflectată și de îmbunătățirea constantă a ratei combinate, care s-a îmbunătățit din nou semnificativ, cu 0,7 puncte procentuale, până la 96,2%, de la 96,9% în 2017”, se arată în comunicat.

Rezultatul financiar a fost de 238,4 milioane de euro în primul trimestru al anului 2018.

”Scăderea de la an la an de -3,8% a fost cauzată în principal de fluctuațiile sezoniere ale costurilor de întreținere a proprietăților. Investițiile grupului, inclusiv numerarul și echivalentele de numerar, erau în valoare de 37,5 miliarde de euro la 31 martie 2018”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
vienna insurance group