O știre pe care piața nu sconta: Digi Communications anunță distribuirea de dividende. Randament mai mic de 1%

O știre pe care piața nu sconta: Digi Communications anunță distribuirea de dividende. Randament mai mic de 1%
scris 22 mar 2018

Deși nu anunțase la listare că va avea o politică de acordare de dividende, Digi, compania care deține operatorul telecom RCS& RDS, anunță un dividend brut de 0,3500 lei/acțiune.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Conducerea administrativă a companiei Digi Communications (DIGI) propune distribuirea de dividende în valoare însumată de 35 milioane lei, conform convocatorului pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din data de 2 mai.

De ce este important: încă din prospectul de listare compania care deține operatorul telecom RCS&RDS anunțase că nu va avea politică de acordare de dividend, prioritare fiind investițiile pentru o companie deja cu o rată de îndatorare mare. Dividendele vin ca o nouă ancoră pentru acțiuni care se tranzacționează cu 13,75% sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei de listare.

Va funcționa? Totuși, nivelul dividendului brut de 0,3500 lei/acțiune este în măsură să ofere o susținere restrânsă cotației. Calculat la nivel net și raportat la prețul de închidere de ieri de 34,50 lei/acțiune, randamentul este de numai 0,96%, comparabil cu dobânzile la depozitele bancare. Mai dureros este pentru investitorii care au cumpărat în oferta publică de listare și care obțin un randament net de numai 0,83%. Pansament, într-o piață în care multe societăți distribuie dividendele abia în lunile iulie-octombrie, Digi, compania care controlează fluxuri importante de numerar, a indicat ca dată a plății 29 mai.

Societatea a realizat anul trecut un câștig pretaxare EBITDA ajustat de 287,5 milioane euro, cu 9,19% mai mare decât cel de 263,3 milioane euro din 2016, însă, la nivelul profitului net, creșterea este de 423%.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
rcs&rds
dividende
bvb
bursa