Oil Terminal, companie controlată de stat, propune alocarea a 84% din profitul pe 2016 pentru dividende

Oil Terminal, companie controlată de stat, propune alocarea a 84% din profitul pe 2016 pentru dividende
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2017

Conducerea Oil Terminal Constanța, operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră controlat de stat, propune spre aprobare în adunarea generală a acționarilor, în ședința din 26 aprilie, acordarea de dividende acționarilor în valoare de 14,22 milioane lei, reprezentând 84% din profitulnet obținut anul trecut, de 17 milioane lei, potrivit unui raport transmis vineri Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele din convocatorul AGA, care indică un profit net de 17 milioane lei pentru 2016, sunt diferite din cele publicate în 15 februarie, din rezultatele preliminare, care arătau un profit brut de 19,5 milioane lei și un profit net de 15,44 milioane lei pentru 2016, scrie News.ro.

Dacă se raportează valoarea propusă pentru dividende, de 14,22 milioane lei, la profitul net anunțat în februarie, raportul este de 92%, respectând cerința Guvernului.

În 27 ianuarie, Guvernul a aprobat un Memorandum prin care companiile controlate de stat și regiile autonome sunt obligate să transfere la bugetul de stat cel puțin 90% din profitul net realizat anul trecut.

Banii ar trebui, însă, să ajungă la Fondul Suverna de Investiții pe care Guvernul intenționează să îl înființeze în următoarele luni.

Măsura are ca efect, pe de o parte, reducerea încasărilor la bugetul de stat, prin transferul dividendelor, care până acum alimentau bugetul, către noul fond, și pe de altă parte scoaterea unor cheltuieli din buget.

Compania Oil Terminal Constanța este controlată de Ministerul Energiei, care deține 59,62% din acțiuni și are aproape 1.000 de angajați.

Oil Terminal a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 160,5 milioane lei, în urcare cu 16% față de anul anterior.

Societatea Oil Terminal, care operează cel mai mare terminal petorlier al României la Marea Neagră, este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 103,1 milioane lei (22,7 milioane euro), la ultimul preț de închidere, de 0,1770 lei/acțiune. 

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
dividende