Pariurile pe scăderea acțiunilor GameStop i-au costat pe investitori 12,5 miliarde de dolari, în ianuarie

Pariurile pe scăderea acțiunilor GameStop i-au costat pe investitori 12,5 miliarde de dolari, în ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2021

Pariurile de tipul short selling, care mizează pe scăderea acțiunilor, făcute pentru titlurile retailerului de jocuri video GameStop, au costat fondurile de hedging 12,5 miliarde de dolari în luna ianuarie, arată datele firmei de analiză Ortex publicate luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pierderile au fost provocate de investitorii mici care au cumpărat în masă acțiuni GameStop, determinând creșterea acestora cu 1600% și obligând fondurile de hedging să le răscumpere pentru a acoperi pierderile, scrie News.ro.

UiPath a primit o nouă finanțare și a ajuns la o evaluare de 35 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI UiPath a primit o nouă finanțare și a ajuns la o evaluare de 35 de miliarde de dolari

Datele firmei Ortex arată că acțiuni GameStop în valoare de 5,9 miliarde de dolari erau vineri folosite pentru garantarea unor împrumuri de către terți, reprezentând 49% din totalul acțiunilor listate.

În Europa, short-sellerii au consemnat pierderi în valoare de 28 de milioane de dolari în urma plasamentelor care mizau pe scăderea acțiunilor Cineworld. Aproape 24% din acțiunile listate ale companiei sunt folosite drept garanții pentru împrumuturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
gamestop
jocuri video
short selling