Plasamente pe bursă de 4,3 miliarde euro pentru companiile financiare nebancare

Plasamente pe bursă de 4,3 miliarde euro pentru companiile financiare nebancare

Sursa foto: Shutter999 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 iun 2019

Fondurile de pensii, fondurile de investiții și companiile de asigurări au procentaje sporite din PIB, iar jucători din această industrie au plasamente relevante în piața de acțiuni. Sectorul pensiilor și cel al fondurilor de investiții au deopotrivă plasamente de câte peste 2 miliarde euro, conform datelor centralizate de supraveghetorul pieței, ASF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pachetele de acțiuni concentrate de companiile financiare nebancare se ridică la 4,29 miliarde euro și reprezintă 17,9% din activele în administrare ale entităților de profil, spune Valentin Ionescu, Director Direcția de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Într-o intervenție la conferința ConFEAS 2019 de la București având ca temă piețele financiare în contextul dezvoltărilor tehnologice, acesta a afirmat că ponderea entităților aflate în supravegherea instituției este în creștere în Produsul Intern Brut, iar relevanța plasamentelor lor bursiere este, de asemenea, sporită.

EXCLUSIV O companie germană vrea să cumpere echipamentele Romcab, una dintre cele mai mari insolvențe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV O companie germană vrea să cumpere echipamentele Romcab, una dintre cele mai mari insolvențe

Fondurile de investiții au investiții de 2,20 miliarde euro, reprezentând 26,5% din totalul portofoliilor lor, în timp ce fondurile de pensii au pachete de acțiuni în valoare de 2,06 miliarde euro, reprezentând 18,4% din activele lor în administrare de 11,2 miliarde euro. Prin contrast, spune Ionescu, care a deținut în trecut și poziția de director al Bursei de Valori București, investițiile bursiere ale companiilor din industria asigurărilor sunt nerelevante, acest lucru fiind o consecință atât a cadrului de reglementare, cât și a unor specificități ale pieței locale de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
bursa
bvb
fonduri de pensii