Prețul aurului a înregistrat primul declin săptămânal de la începutul lunii iunie

Prețul aurului a înregistrat primul declin săptămânal de la începutul lunii iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2020

Contractele futures pentru aur au încheiat tranzacțiile de vineri în scădere, după două zile consecutive de creștere, prețurile înregistrând primul declin săptămânal din ultimele 10 săptămâni, pe fondul aprecierii randamentelor titlurilor Trezoreriei americane, relatează MarketWatch, preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna a început cu aurul aflat la un nivel record, dar cotațiile au fost trase în jos ulterior de mai mulți factori, între care speranțele legate de un vaccin pentru Covid19 și o creștere a randamentelor titlurilor de Trezoreriei americane, a spus Chris Gaffney, președinte pentru piețe mondiale la TIAA Bank.

Randamentul obligațiunilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani a urcat joi la cel mai ridicat nivel din ultimele opt săptămâni, vineri atingând 0,593%, față de 0,562% vinerea trecută.

DOCUMENT Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. ​Restricțiile pentru restaurante se mențin, dar cu prelungirea programului pentru terase. Purtarea măștii în anumite spații publice - obligatorie CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. ​Restricțiile pentru restaurante se mențin, dar cu prelungirea programului pentru terase. Purtarea măștii în anumite spații publice - obligatorie

Aurul cu livrare în decembrie a scăzut vineri cu 20,6 dolari, respectiv cu aproape 1,1%, și a încheiat tranzacțiile la 1.949,8 dolari uncia. Pe ansamblul săptămânii, prețul aurului a coborât cu circa 3,9%, potrivit datelor FactSet.

Marți, contractele futures pentru aur au consemnat cel mai mare declin zilnic după 15 aprilie 2013.

”Dacă ar trebui folosit un cuvânt pentru a descrie evoluția prețului aurului în această săptămână, cuvântul potrivit ar fi ‘nebunească’”, a declarat Lukman Otunuga, analist senior la firma FXTM.

INFOGRAFIC Piața europeană a muncii s-a prăbușit într-un ritm record din cauza pandemiei. Zona euro a pierdut aproape jumătate din locurile de muncă create de la ultima recesiune CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața europeană a muncii s-a prăbușit într-un ritm record din cauza pandemiei. Zona euro a pierdut aproape jumătate din locurile de muncă create de la ultima recesiune

El a mai spus că ”după marcarea accentuată a profiturilor la începutul săptămânii, metalul prețios a revenit la peste 1.950 dolari uncia”.

În opinia sa, investitorii vor continua să fie atrași de metalul prețios din cauza tensiunilor dintre Statele Unite și China, blocajul din SUA legat de măsurile de stimulare și de lipsa de atractivitate a dolarului.

Între timp, prețul argintului cu livrare în septembrie a coborât cu 1,63 dolari, respectiv cu 5,9%, încheind tranzacțiile de vineri la 26,089 dolari, după o creștere de 6,7% în ziua anterioară. Prețul argintului a înregistrat o pierdere săptămânală de 5,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
preț aur
cotații aur
apreciere aur