Producătorii americani de petrol au redus cu o treime producția în Golful Mexic, în așteptarea unui uragan; cotațiile petrolului a urcat cu 4,5%

Producătorii americani de petrol au redus cu o treime producția în Golful Mexic, în așteptarea unui uragan; cotațiile petrolului a urcat cu 4,5%
scris 11 iul 2019

Producătorii americani de petrol au redus miercuri cu aproape o treime producția din Golful Mexic, în așteptarea primei furtuni majore din Atlantic a acestui an, informația determinând, alături de scăderea stocurilor de țiței ale SUA de săptămâna trecută, creșterea cu 4,5% a cotațiilor, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au închis miercuri în urcare cu 4,44%, la 67,01 dolari pe baril. Cotația petrolului american WTI a închis la 60,43 dolari pe baril, în creștere cu 4,5%, arată news.ro.

Ambii indici au atins cele mai ridicate niveluri de la sfârșitul lunii mai.

Un număr de 15 platforme de producție și patru instalații de foraj au fost evacuate în nordul Golfului Mexic, potrivit Biroului pentru Siguranța și Protecția Mediului (BSEE), înainte de furtuna care s-ar putea transforma vineri în uragan.

FOTO Digi a introdus în ofertă primele 3 telefoane sub brand propriu CITEȘTE ȘI FOTO Digi a introdus în ofertă primele 3 telefoane sub brand propriu

Exxon Mobil, Chevron, Anadarko Petroleum și alte companii și-au retras angajații de pe platformele de foraj la mare adâncime, ca măsură de siguranță.

Sezonul uraganelor din oceanul Atlantic are loc în perioada iunie – noiembrie.

Potrivit BSEE, producătorii au închis activități de producție a 600.000 de barili de petrol pe zi și 17% din producția de gaze naturale din regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
uragan
bursa