Protagonistele ultimei oferte publice primare cumulează tranzacții de peste 100 milioane lei

Protagonistele ultimei oferte publice primare cumulează tranzacții de peste 100 milioane lei

Sursa foto: Tsung-lin Wu | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 iul 2023

Acțiunile Hidroelectrica au avut transferuri cu o valoare chiar mai mare decât în sesiunea de vineri și acestea au fost urmate în clasamentul lichidității de titlurile vânzătorului FP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele DAX40 din Germania s-a corectat agresiv la deschiderea sesiunii europene când a testat pragul psihologic de 16.000 de puncte, dar apoi a avut o revenire robustă, ajutat și de tendința pozitivă de la New York Stock Exchange.

La BVB, mișcările au fost neconcludente, cu volatilitate mică la nivelul celor mai tranzacționate acțiuni și un „verde” ezitant al prioncipalilor indici, infirmat de declinul de 0,55%, până la nivelul de 49.012,24 de puncte al indicelui financiar BET-FI.

VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor

Bursa românească își consumă, însă, propria poveste, listarea Hidroelectrica (H2O), eveniment al cărui impact inițial se resimte cu putere, inclusiv la nivelul volumelor. Titlurile producătorului de energie hidro au avansat cu 0,27%, până la prețul de 111,80 lei/acțiune, pe transferuri de 91,19 milioane lei, care sunt net inferioare celor din primele 2 zile de prezență în ring, dar cu puțin peste ultima valoare din sesiunea de vineri.

A 2-a activitate a ședinței, de 14,50 milioane lei, s-a înregistrat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au închis cu 0,11% peste referință, la prețul de 1,9000 lei/acțiune. Interesul pentru emitent rămâne sus în așteptarea distribuției de cash din încasările pentru participația de la Hidroelectrica. Convocatorul pentru o AGA în 18 august include propunerea pentru un dividend special de 1,4942 lei/acțiune. Cele 2 simboluri au adunat peste 2 treimi din rulajul de 154,12 milioane lei (31,19 milioane euro) al pieței de acțiuni.

OMV Petrom nu crede că războiul din Ucraina reprezintă un risc pentru dezvoltarea Neptun Deep: “Foarte important este că România este o țară NATO.” CITEȘTE ȘI OMV Petrom nu crede că războiul din Ucraina reprezintă un risc pentru dezvoltarea Neptun Deep: “Foarte important este că România este o țară NATO.”

Acestea au fost urmate, cu schimburi însumând 9,51 milioane lei) de titlurile Băncii Transilvania (TLV) ce au urcat cu 0,09%, până la prețul de 22,74 lei/acțiune, în ziua listării unei emisiuni de obligațiuni denominate în monea unică europeană scadentă în 10 ani și cu o valoare de 200,00 milioane euro (TLV33E).

Tranzacții peste reperul de 3 milioane lei am consemnat pe titlurile de stat cu maturitate în decembrie (R2312B) și pe cei 2 producători de gaze naturale ce au avut aprecieri modeste ale titlurilor lor: +0,19%, până la prețul de 0,5400 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) și +0,24%, până la prețul de 41,30 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG).

UPDATE Schimbare de strategie - Digi renunță la cartele preplătite. Răspuns companie CITEȘTE ȘI UPDATE Schimbare de strategie - Digi renunță la cartele preplătite. Răspuns companie

Sunt mișcări în linia generală a pieței, cu un avans de 0,29% al indicelui energetic BET-NG și o creștere de 0,15% a indicelui reprezentativ BET care la nivelul de 13.081,16 puncte este pe maxime ale ultimelor 15 luni.

Protagonistele ultimei oferte publice primare cumulează tranzacții de peste 100 milioane lei

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 0,55%, până la prețul de 45,10 lei/acțiune, pe o activitate de 2,32 milioane de lei. La polul opus, au supraperformat pieței două acțiuni ce au avut salturi importante: +4,44%, până la prețul de 17,65 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS), care au cumulat volume echivalente cu 2,00 milioane lei, și +4,39%, până la prețul de 1,0460 lei/acțiune, pentru titlurile AROBS Transilvania (AROBS) care în piața AeRO au adunat tranzacții de 1,37 milioane de lei.

În rest, un rulaj de peste 1 milion de lei am mai consemnat pe patru instrumente financiare, respectiv titlurile de stat cu maturitate în decembrie 2012 (R2312A), titlurile Electrica (EL) ce s-au apreciat cu 3,64%, până la prețul de 9,14 lei/acțiune, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) ce au alunecat cu 0,15% referință, la prețul de 13,76 lei/acțiune, și -0,86%, până la prețul de 34,70 lei/acțiune, pentru Digi Communications (DIGI).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica