Puls al finanțării imobiliare. Impact Developer & Contractor se finanțează în euro cu dobândă de 9%

Puls al finanțării imobiliare. Impact Developer & Contractor se finanțează în euro cu dobândă de 9%

Sursa foto: Chernetskaya | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 feb 2024

Obligațiunile denominate în moneda unică europeană scadente în 3 ani au fost plasate de Impact Developer & Contractor în condiții unei suprasubscrieri mai mult decât duble.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O nouă rundă de finanțare prin obligațiuni la Bursa de Valori București se încheie cu succes. Impact Developer & Contractor (IMP) a reușit să plaseze emisiunea de 3,00 milioane euro cu maturitate în 2027 (IMP27E), în condiții de suprasubscriere confortabilă.

Pentru cele 30.000 de obligațiuni nominative denominate în euro și cu o valoare nominală de 100 de euro au fost exprimate opțiuni de cumpărare în echivalent 7,62 milioane euro, cuponul dobânzii, plătibil semestrial, la care s-a închis operațiunea de piață fiind de 9,00% pe an.

EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova

Plasamentele efectuate la dobânzi de 9,25%, 9,50%, 9,75% și 10,00% nu vor fi luate în considerare, în timp ce pentru celelalte opțiuni investitorii vor primi titluri la o rată de alocare de 0,4348330241.

Dezvoltatorul cartierelor Greenfield și Luxuria Residence mai are listată din anul 2021 o emisiune de obligațiuni denominată tot în euro și care este scadentă în anul 2026 (IMP26E). Valoarea acesteia este de 6,58 milioane euro, are un cupon cu o dobândă fixă de 6,40% pe an și se tranzacționează ciu discount, în acord cu m utările din piața dobânzilor din ultimii ani.

Impact Developer & Contractor are și acțiunile listate la Bursa de Valori București, unde, la ultimul preț de închidere de 0,2400 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 567,76 milioane lei (114,11 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
bvb
bursa
greenfield
luxuria
obligatiuni