Softbinator Technologies – pierdere de 5 milioane lei. Ce a adus experiența în SUA

Softbinator Technologies – pierdere de 5 milioane lei. Ce a adus experiența în SUA

Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 feb 2024

Listată în anul 2021 pe piața AeRO de la BVB, compania Softbinator Technologies a avut venituri în relativă stagnare și a trecut pe pierdere, inclusiv în contextul unei majorări semnificative a cheltuielilor cu salariile. Scădere semnificativă a cash-ului de pe bilanțuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Softbinator Technologies (CODE) a realizat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 32,22 milioane lei, în scădere cu 0,83% față de cea de 32,49 milioane lei din 2022.

CEO-ul Daniel Ilinca, ce controlează 44,01% din acțiuni, vorbește în raportarea anuală preliminară și despre experiența căpătată pe piața din SUA: „Prezența constantă de peste doi ani acolo începe să producă rezultate.”

Cheltuielile consolidate au fost de 37,45 milioane lei, cu 31,03% mai mari decât cele de 28,58 milioane lei din exercițiul financiar precedent. O dinamică superioară, +42%, au avut-o cheltuielile cu salariile, care au ajuns la 18,10 milioane lei, aici intrând costurile cu restructurarea și un efect al modificărilor la codul fiscal.

EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova

În aceste condiții, Softbinator Technologies a trecut pe pierdere, cu un rezultat net negativ de 5,21 milioane lei, față de profitul net de 3,80 milioane lei în anul 2022 și cel de 3,30 milioane lei din anul listării 2021. Aici este și un impact al creșterii pierderii finanicare la aproximativ 837.000 de lei, urmare a majorării dobânzilor, dar și a reclasificării unor contracte de închiriere.

Totuși, compania vine cu promisiuni de creștere și de ameliorare a profitabilității. „Marja operațională s-a menținut la un nivel mediu peste așteptări, și un alt element important de menționat este că, astăzi, Grupul Softbinator are o echipa operațională, de recrutare și administrare capabilă să susțină creșteri semnificative ale volumului de business,
cu costuri relativ similare”, spune CEO-ul Ilinca. „Aceste aspecte demonstrează că prin creșterea vânzărilor putem să reducem efectul cheltuielilor fixe în raport cu profitabilitatea. Cu alte cuvinte, orice nouă creștere a veniturilor se va transpune cu precădere în cresterea profitabilității.”

AAGES Târgu Mureș distribuie un dividend cu randament de 6% CITEȘTE ȘI AAGES Târgu Mureș distribuie un dividend cu randament de 6%

Activele totale la nivel de grup ale Softbinator se situau la sfârșitul anului trecut la 20,75 milioane lei, fiind cu 25,63% mai mici decât cele de 27,90 milioane lei de la 31 decembrie 2022. Aceasta include și un declin de 28% al cash-ului de pe bilanț În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 31,03%, la 9,98 milioane lei, de la 14,47 milioane lei.

Titlurile cu simbolul CODE sunt listate AeRO a Bursei de Valori București unde sunt în trend puternic descendent. La ultimul preț, de 2,2300 lei/acțiune a titlurilor Softbinator Technologies, capitalizarea de piață a societății se situează la 46,92 milioane lei (9,43 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
softbinator technologies
bvb
bursa