Puțin peste jumătate din profitul net al SIF Oltenia va merge către acționari sub formă de dividende

Puțin peste jumătate din profitul net al SIF Oltenia va merge către acționari sub formă de dividende
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2016

SIF Oltenia propune distribuirea unui dividend brut de 0,13 lei/acțiune, valoarea cumulată a sumelor virate către acționari fiind de 75,4 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIF Oltenia (SIF5) vine în fața acționarilor cu o propunere de dividend al cărui randament calculat în valoare netă și raportat la prețul de închidere de ieri de 1,594 lei/acțiune este de 7,75%. Este o recompensă pentru investitori pe care SIF Oltenia o izbutește fără să se întrebuințeze, distruibuind numai 56,96% din profitul repartizabil de 132,40 milioane lei obținut anul trecut.

Cele 75,42 milioane lei sub formă de dividende, a căror valoare brută este de 0,13 lei/acțiune, ar urma să fie distribuiți în data de 3 octombrie, conform convocatorului pentru Adunarea Generală a Ordinară a Acționarilor din 28 aprilie publicat astăzi pe portalul Bursei de Valori București.

Dividendul are în vedere, conform calculelor conducerii SIF Oltenia, un randament de 7,48% calculat la prețul mediu al acțiunii pe anul trecut și de 7,69% față de prețul consemnat la 30 decembrie, mai spune documentul citat. 

SIF-urile ies din zodia câștigurilor facile CITEȘTE ȘI SIF-urile ies din zodia câștigurilor facile

29,83 milioane lei, reprezentând 22,53% din profitul net al exercițiului financiar precedent, va rămâne în cadrul societății, reprezentând surse  proprii de finanțare pentru SIF Oltenia, în timp ce restul sumelor sunt alocate pentru acoperirea unor pierderi atât pentru firmele din portofoliul emitentului care au dat faliment, cât și pentru cele rezultate din trecerea la standardul de cotabilitate european IFRS de la cel după care se calculau bilanțurile SIF anterior.

Prin contrast cu reacția negativă pentru titlurile SIF Moldova (SIF2), în cazul SIF Oltenia, piața a primit mai degrabă favorabil anunțul. Cu o oră și jumătate înaintea închiderii ședinței de tranzacționare de la BVB, titlurile cu simbolul SIF5 se corectează cu numai 0,25%, până la prețul de 1,59 lei/acțiune, față de declinul mediu de 0,91% al indicelui financiar BET-FI, iar reacția a fost în sensul aprecierii de la publicarea convocatorului. La prețul de piață de 1,59 lei/acțiune, randamentul net al dividendului este de 7,77%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
bvb
bursa
dividend
randament