Raiffeisen Bank listează la Bursa de Valori București obligațiuni sustenabile în valoare de 500 milioane lei

Raiffeisen Bank listează la Bursa de Valori București obligațiuni sustenabile în valoare de 500 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 aug 2022

Obligațiunile cu dobândă fixă de 8,92% și scadență în anul 2027 plasate de Raiffeisen Bank la jumătatea acestei luni sunt listate la cota BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând de astăzi, investitorii activi la Bursa de Valori București au disponibilă la tranzacționare emisiunea de obligațiuni sustenabile a Raiffeisen Bank (RBRO27A) în valoare de 500,85 milioane lei, cu maturitate în august 2027.

Titlurile care vin la cota pieței reglementate sunt de tip senior, eligibile, nepreferențiale, denominate în lei care au o dobândă fixă anuală de 8,92%. Aceasta ridică la 5 numărul emisiunilor de obligațiuni corporative ale Raiffeisen Bank, valoarea agregată a acestor titluri depășind reperul de 3,10 miliarde lei (636 milioane euro).

Meta Estate Trust ajunge la cota pieței AeRO ca o firmă cu capitalizare de 20 milioane euro. Promotorul proiectului vizează o valoare de 5 ori mai mare și listarea pe piața principală în 3 ani CITEȘTE ȘI Meta Estate Trust ajunge la cota pieței AeRO ca o firmă cu capitalizare de 20 milioane euro. Promotorul proiectului vizează o valoare de 5 ori mai mare și listarea pe piața principală în 3 ani

Banca Europeană pentu Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a plasat suma de 131,30 milioane lei (26,70 milioane euro) în emisiunea de obligațiuni a Raiffeisen Bank. În luna februarie, instituția financiară internațională a anunțat că va garanta până la 65% din împrumuturile acordate de Raiffeisen Bank, în baza unui acord de împărțire a riscurilor.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanțare proiectelor durabile, conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul pentru Obligatiuni Sustenabile al băncii (link aici). Minim 50% din fonduri vor fi direcționate pentru finanțarea de proiecte sociale - finanțarea intreprinderilor mici si mijlocii din regiuni subdezvoltate la nivel național, locuințe accesibile, acces la servicii esențiale de sănătate, educație și infrastructură. Diferența va fi alocată în vederea finanțării proiectelor care susțin tranziția verde - clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, de eficiență energetică, transport și agricultură ecologice, proiecte de prevenire și control al poluării, economie circulară, administrarea durabilă a resurselor de apă.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
obligațiuni
bursa
bvb