Rată de distribuție a profitului de 40% la Transgaz

Rată de distribuție a profitului de 40% la Transgaz
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 mar 2024

Transportatorul național de gaze naturale, Transgaz, acordă dividend cu randament mai mic de 2%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al Transgaz (TGN) a convocat pentru 24-25 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând propunerea pentru repartizarea profitului net de 168,44 milioane lei obținut în anul 2023.

Astfel, suma de 10,34 milioane lei va fi direcționată către rezerva legală, 40,84 milioane lei îl reprezintă profitul reinvestit în echipamente și 51,32 milioane lei vor fi constituite ca surse proprii de finanțare pentru companie. Numai suma de 65,93 milioane lei va pleca spre acționari sub formă de dividende, ceea ce se traduce printr-o rată de distribuție de 39,14%,

CONFIRMARE Romgaz cumpără parcuri fotovoltaice și/sau eoliene CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Romgaz cumpără parcuri fotovoltaice și/sau eoliene

Suma care va pleca spre bugetul de stat este de 38,57 milioane lei, în contul participației de 58,51% pe care statul român o are la transportatorul național de gaze naturale prin Secretariatul General al Guvernului.

Dividendul brut cu dată a plății 18 iulie este de 0,35 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raprtat la ultimul preț de închidere de 19,42 lei/acțiune al titlurilor Transgaz, acesta conferă acționarilor un randament de 1,66%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
bvb
bursa
dividende