RCS&RDS a semnat cu un sindicat bancar format din ING, Citigroup și Unicredit un contract pentru două împrumuturi

RCS&RDS a semnat cu un sindicat bancar format din ING, Citigroup și Unicredit un contract pentru două împrumuturi
scris 16 dec 2020

Operatorul telecom RCS&RDS, parte a grupului Digi Communications, a semnat cu un sindicat bancar format din ING, Citigroup și Unicredit un contract pentru două împrumuturi, pentru finanțarea cheltuielilor de capital și  de lucru, precum și pentru investiții.

Împrumuturile sunt în echivalent lei a 100 milioane euro, respectiv 50 milioane euro.

În primăvară, Digi Communications, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, a obținut din Irlanda permisiunea de a lista obligațiunile emise atunci pe bursa din această țară. Este vorba despre emisiunea de 450 milioane euro, cu o rată a dobânzii de 2,5% pe an și cu scadența în 2025, și 400 milioane euro, cu o rată a dobânzii de 3,25% pe an și cu scadența în 2028, peste țintă.

Atenție - Impunerea obligației de a instala case de marcat la automate poate scoate de pe piață peste 30% din aparate. Măsura nu poate fi implementată oricum CITEȘTE ȘI Atenție - Impunerea obligației de a instala case de marcat la automate poate scoate de pe piață peste 30% din aparate. Măsura nu poate fi implementată oricum

La finele anului trecut, Profit.ro a anunțat RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori locali de telecomunicații, cu afaceri locale de 3,5 miliarde de lei și de 1 miliard de euro însumând și alte piețe, controlat indirect de Zoltan Teszari, pregătește lansarea, în acest an, a una sau mai multe emisiuni de obligațiuni în valoare totală de până la 1 miliard de euro. Date analizate atunci de Profit.ro indicau că obligațiunile vor avea o rată a dobânzii fixă sau variabilă, după caz, și cu o scadență care nu va depăși 10 ani.

Tranzacție majoră în pregătire - OMV Petrom a lansat vânzarea câmpurilor de petrol și gaze din Kazahstan, singurele sale active din străinătate. În 2018, un sfert din investițiile Petrom s-au dus spre Kazahstan CITEȘTE ȘI Tranzacție majoră în pregătire - OMV Petrom a lansat vânzarea câmpurilor de petrol și gaze din Kazahstan, singurele sale active din străinătate. În 2018, un sfert din investițiile Petrom s-au dus spre Kazahstan

Veniturile brute rezultate ca urmare a desfașurării ofertei au fost utilizate la refinanțare, respectiv pentru replata anticipată a sumei aferente principalului obligațiunilor scadente în 2023, în sumă de 550 milioane euro și pentru plata sumei de 22,3 milioane euro reprezentând prima de replată anticipată și dobânda acumulată, dar neplatită, către deținătorii obligatiunilor cu maturitate în 2023 și având o dobândă de 5,0%.

În paralel, societatea a vizat rambursarea a 88,9 milioane euro, reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de Grup la data de 7 octombrie 2016 (astfel cum a fost modificat la data de 16 octombrie 2017 și la data de 5 iunie 2019), încheiat, printre alții, între RCS&RDS, în calitate de împrumutat, și BRD-Groupe Societe Generale S.A., Citibank, N.A., London Branch, ING Bank N.V. și UniCredit Bank S.A., in calitate de aranjori principali, dar și rambursarea anticipată a unei sume de aproximativ 73,4 milioane euro, reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de Grup la data de 1 februarie 2018 (astfel cum a fost modificat la data de 9 martie 2018), încheiat intre RCS&RDS și DIGI Ungaria, în calitate de imprumutați, Societatea, în calitate de garant, Citibank N.A., London Branch si ING Bank N.V., în calitate de aranjori principali mandatați, ING Bank N.V., în calitate de agent al facilității de credit, precum și alte instituții financiare, în calitate de creditori.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
bvb
bursa
obligatiuni