Repere de tranzacționare pe graficul petrolului Brent

Repere de tranzacționare pe graficul petrolului Brent
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 apr 2016

Căderea abruptă a prețului țițeiului după eșecul întâlnirii de la Doha a creat o volatilitate mai greu de gestionat. Investitorii se pot uita după repere tehnice având credibilitate ridicată dată de regrupările cumpărătorilor și vânzătorilor în ultimele săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Debut cu sentiment negativ extrem pentru cotațiile internaționale ale petrolului. Scăderea prețului țițeiului Brent a fost chiar și de 5% la deschiderea sesiunii londoneze, însă o mișcare de recuperare din ultimele ore a readus cotația cu 3% sub referință.

Vânzările au fost alimentate de eșecul întrunirii de la Doha în care țări exportatoare de petrol ar fi urmat să convină pentru reducerea producției, astfel încât cotațiile să revină de la nivelurile coborâte la care s-au regăsit la începutul acestui an.

Incertitudinile față de rezultatul întâlnirii au alimentat un val de marcări de profituri în ședința de tranzacționare de vineri, în condițiile în care așteptările legate de Doha au ridicat cotațiile cu peste 7 dolari/baril numai în ultimele trei săptămâni.

Deschiderea de azi a fost cu „gap”, cotația regăsindu-se la debutul sesiunii londoneze în zona de 41 dolari/baril. Mișcarea a fost ulterior de recuperare, investitori urmărind repere tehnice, vizând „umplerea” respectivului „gap”, înaintea unei eventuale reluări – cu un grad de credibilitate mai mare – a tendinței descendente.

Repere de tranzacționare pe graficul petrolului Brent

Pe graficul atașat am indicat reperele de rezistență cele mai importante pentru țițeiul Brent. Primul dintre acestea este cel de 42,40 dolari/baril (maximul relativ de acum o săptămână și minimul intraday de vineri), care ar echivala cu „umplerea gap-ului”.

În cazul în care cumpărătorii vor avea forța să împingă cotațiile mai sus, următoarele puncte de regrupare ale investitorilor sunt cel de 43 dolari/baril și zona de 43,40-43,75 dolari/baril. În sens descendent, zona 41,00-41,40 dolari/baril reprezintă un suport important care odată doborât ar precipita ordinele de vânzare ale investitorilor.

Alte repere de tranzacționare în cazul potențării trendului negativ sunt în zona de 39 dolari/baril și de 37,50 dolari/baril.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
doha
energie
titei