Roșu pe linie pentru a patra zi la BVB

Roșu pe linie pentru a patra zi la BVB
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iun 2017

Acțiunile românești și-au continuat declinul început luni, pe un rulaj în scădere, cu aproximativ 20 de milioane de lei sub media zilnică din acest an. Toți indicii de la BVB au încheiat ziua în teritoriu negativ, cea mai mare depreciere, de 0,81%, fiind consemnată la nivelul sectorului societăților financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

BET și BETPlus au coborât cu 0,45%, respectiv 0,44%, după ce ieri au înregistrat un declin marginal, de sub 0,5%. În ultimele patru ședințe, BET a scăzut cu 1,54%, iar BETPlus cu 1,44%.

La nivel european, indicele Stoxx Europe 600 a revenit pe “verde”, însă cu o apreciere de doar 0,01%, până la nivelul de 388,53 puncte. Stoxx 600 a pierdut circa 1% din valoare marți și miercuri, în special pe fondul deprecierii acțiunilor companiilor din energie.

Intercapital Invest se retrage de pe piață după 22 ani de activitate și recomandă clienților să își transfere conturile la Tradeville CITEȘTE ȘI Intercapital Invest se retrage de pe piață după 22 ani de activitate și recomandă clienților să își transfere conturile la Tradeville

Schimburile cu acțiuni românești au totalizat 34,98 milioane lei, din care 6,6 milioane lei au reprezentat transferurile din piața deal. Rulajul este mai mic cu circa 20 milioane de lei decât media zilnică înregistrată în acest an, de 54,1 milioane lei.

BRD-Groupe Societe Generale (BRD)a fost cel mai tranzacționat emitent pe piața principală astăzi, cu tranzacții însumând 7,97 milioane lei, urmat de companiile din sectorul gazelor naturale Transgaz (TGN) și Romgaz (SNG), cu rulaje de 5,99 milioane lei și, respectiv, 4,04 milioane lei.

Cele două companii cu capital majoritar de stat au avut evoluții contrare la nivelul prețului. Titlurile Transgaz au închis în stagnare, la prețul de 445 lei/unitate, iar acțiunile Romgaz s-au devalorizat cu 0,46%, până la 32,25 lei/unitate.

Revenind în sectorul bancar, acțiunile Băncii Transilvania (TLV) au închis cu un declin de 0,54%, la prețul de 2,785 lei, în timp ce acțiunile BRD au crescut cu 0,43%, la 14,06 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni
evolutii