Săptămâna a debutat la Bursa de Valori București cu o ședință de corecții

Săptămâna a debutat la Bursa de Valori București cu o ședință de corecții
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 ian 2017

Indicele reprezentativ BET de la BVB a coborât cu 0,26%, până la nivelul de 7.271 puncte, într-o zi general negativă pentru bursele europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Investitorii nu au luat vacanță pentru ziua de 24 ianuarie și au profitat de sesiunea de tranzacționare premergătoare zilei Micii Uniri. Astfel, rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 22,18 milioane lei (4,93 milioane euro).

Cele mai multe tranzacții, în valoare însumată de 6,76 milioane lei, s-au realizat pe titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au corectat cu 1,38%, până la prețul de 0,2850 lei/acțiune. Cu o pondere importantă în structura indicilor, acțiunile companiei petroliere au tras în jos întreaga bursă.

Ce direcție dă bursa americană pentru 2017. Din România lucrurile se văd optimist, dar există și temeri față de vechimea trendului ascendent CITEȘTE ȘI Ce direcție dă bursa americană pentru 2017. Din România lucrurile se văd optimist, dar există și temeri față de vechimea trendului ascendent

Indicele reprezentativ BET, s-a depreciat cu 0,26%, până la nivelul de 7.271,00 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus a pierdut 0,23%. Este un recul înregistrat pe fondul unui tablou „roșu” al piețelor europene. Indicele Euro Stoxx 50, al titlurilor blue-chip de pe continent, a coborât cu 0,80%, potrivit Bloomberg. Tendința a fost doar cu puțin mai atenuată pentru principalele burse: -0,66% pentru indicele WIG20, - 0,60% pentru indicele CAC40 de la Paris și -0,73% pentru indicele DAX de la Frankfurt.

La nivel regional, tendința a fost neconcludentă, cu o închidere cu 0,07% peste referință pentru indicele BUX de la Budapesta și scăderi pentru indicii WIG20 de la Varșovia și PX de la Praga, de 0,73% și, respectiv 0,19%.

Unde pot fi puși banii la bătaie. Idei de trading pe 2017 CITEȘTE ȘI Unde pot fi puși banii la bătaie. Idei de trading pe 2017

Pe locul 2 în topul rulajelor, cu transferuri însumând 5,79 milioane lei, s-au aflat titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au apreciat cu 0,44%, până la prețul de 2,2800 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD), a urcat cu 0,18%, până la prețul de 11,20 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproximativ 538.000 de lei.

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,46%, până la prețul de 0,8600 lei/acțiune, pe transferuri de 2,66 milioane lei în piața reglementată. Pe acest emitent s-a realizat și principala tranzacție specială din piața deal, în valoare de 1,72 milioane lei. Fondul a anunțat că săptămâna trecută a răscumpărat un număr de 7,87 milioane acțiuni proprii la BVB, în valoare de 6,68 milioane lei. Indicele financiar BET-FI a suferit un declin de 0,31%, până la nivelul de 30.782,95 puncte.

În același timp, indicele energetic BET-NG a pierdut 0,47%. Din componența sa, titlurile Electrica (EL) s-a apreciat cu 0,45%, până la prețul de 13,40 lei/acțiune, pe transferuri de aproape 1 milion de lei.

Ce vești au venit de la Romcab

Reținem aprecierea în limita plafonului de 15% admis de sistemul de tranzacționare al operatorului de piață a titlurilor Romcab din Târgu Mureș (MCAB), care au închis la prețul de 4,9100 lei/acțiune, care conferă producătorului de cabluri din fibră optică o capitalizare bursieră de 46,08 milioane lei (10,24 milioane euro).

Romcab a notificat Bursa de Valori București cu privire la existența mai multor incidente de plată, semnalate anterior în piață de mai mulți investitori și publicate de Profit.ro, pe baza datelor din Centrala Riscului de Credit de la BNR. Firma spune că se află în discuții sau a încheiat deja înțelegeri cu creditorii nebancari cu privire la biletele la ordin neonorate și că a redus cheltuielile pentru susținerea activității pe termen scurt. Romcab estimează că va relua în curând cursul normal al activității și plățile către partenerii comerciali.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
bvb
bursa
banca transilvania
romcab
brd
fondul proprietatea
electrica