Sesiune cu aprecieri modeste la bursă. Volumele sunt la jumătate față de cele ale ultimilor ani

Sesiune cu aprecieri modeste la bursă. Volumele sunt la jumătate față de cele ale ultimilor ani

Sursa foto: Petr Smagin | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 nov 2022

Indicele BET a câștigat 0,30% într-o ședință în care cele mai tranzacționate 3 acțiuni au fost de pe segmentul financiar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În sesiunea europeană, investitorii din piețele financiare internaționale au împins acțiunile în sus, în continuarea raliului accelerat furibund vineri. Totuși, la debutul de la New York Stock Exchange, vânzătorii au intrat în control și au pus presiune pe cotații.

Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București am consemnat o ședință marcată de nehotărâre, cu deviații mici ale indicilor față de nivelurile de referință, lichiditate slabă și închideri divergente ale celor mai tranzacționate acțiuni.

FOTO Elena Skvortsova, născută în Rusia, pleacă din board-ul OMV Petrom și cel al companiei-mamă austriece. Cine o înlocuiește CITEȘTE ȘI FOTO Elena Skvortsova, născută în Rusia, pleacă din board-ul OMV Petrom și cel al companiei-mamă austriece. Cine o înlocuiește

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 22,89 milioane lei (4,66 milioane euro), asigurat în proporție de aproape jumătate de acțiunile-fanion care au marcat ultimul deceniu de la BVB. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avut o revenire de 1,41%, până la prețul de 17,24 lei/acțiune, pe transferuri de 6,25 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au pierdut 0,11%, până la prețul de 1,7780 lei/acțiune, pe o activitate de 4,29 milioane lei.â

Tot la capitolul financiar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au scăzut cu 1,24%, până la prețul de 11,16 lei/acțiune, pe schimburi însumând 3,31 milioane lei.

FOTO Producătorul bulgar de supermașini Sin Cars, fondat și condus de un fost pilot de curse, caută minimum 100 milioane euro pe bursa din Amsterdam pentru o fabrică în România CITEȘTE ȘI FOTO Producătorul bulgar de supermașini Sin Cars, fondat și condus de un fost pilot de curse, caută minimum 100 milioane euro pe bursa din Amsterdam pentru o fabrică în România

Pe sectorul energetic, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a fost depășit de 2 acțiuni, de asemenea, cu tendințe de sens contrar: +1,00%, până la prețul de 0,4565 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) și -0,62%, până la prețul de 39,95 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN).

Dincolo de mișcările neconcludente pe diverse simboluri, piața a avut o evoluție pe linie „verde” la nivelul indicilor: +0,29% pentru indicele compozit BET-XT, +0,40% pentru indicele finanicar BET-FI care a închis la nivelul de 47.823,13 puncte, +031% pentru indicele energetic BET-NG și +0,30% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.834,90 puncte se menține sub media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune cu aprecieri modeste la bursă. Volumele sunt la jumătate față de cele ale ultimilor ani

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica