Sesiune de indecizie la bursă. Volumele sunt mici, concentrate pe acțiunile de regulă preferate de investitorii străini

Sesiune de indecizie la bursă. Volumele sunt mici, concentrate pe acțiunile de regulă preferate de investitorii străini

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 ian 2023

Acțiunile bancare au salvat parțial lichiditatea slabă de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Revenirea după ziua de pauză a fost marcată de nehotărârea investitorilor. Aceasta a fost trădată de deviațiile infime la nivelul indicilor, închiderile divergente ale celor mai tranzacționate acțiuni și rulajul de numai 26,11 milioane lei (5,33 milioane euro).

Cu transferuri de 6,35 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au fost cele mai lichide într-o sesiune în care cotația a suferit un recul de 0,98%, până la prețul de 20,25 lei/acțiune. Alte 2 simboluri preferate, de regulă, de investitorii instituționali nerezidenți, au urcat pe podium, în condiții de relativ echilibru: +0,11%, până la prețul de 0,4480 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit o activitate de 2,19 milioane lei, și staționare la prețul 13,66 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), ce au însumat schimburi de 2,08 milioane lei.

GRAFICE Goldman Sachs retrogradează giganții din industria americană de apărare. Prețurile acțiunilor includ așteptări de creșteri ale cheltuielilor de înarmare care vor avea opoziție în Congresul SUA CITEȘTE ȘI GRAFICE Goldman Sachs retrogradează giganții din industria americană de apărare. Prețurile acțiunilor includ așteptări de creșteri ale cheltuielilor de înarmare care vor avea opoziție în Congresul SUA

Indecizia s-a văzut și la nivelul indicilor: +0,01% pentru indicele compozit BET-XT, -0,11%, până la nivelul de 50.263,34 de puncte pentru indicele finanicar BET-FI, -0,04% pentru indicele energetic BET-NG și +0,03% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.182,86de puncte apare ca înscris pentru atacarea maximelor locale, așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune de indecizie la bursă. Volumele sunt mici, concentrate pe acțiunile de regulă preferate de investitorii străini

Pentru a 2-a sesiune consecutiv, titlurile furnizorului de servicii medicale MedLife (M) au avut o lichiditate peste media obișnuită, de data aceasta în echivalent 1,79 milioane lei. Cotația a avansat cu 0,21%, până la prețul de 19,16 lei/acțiune. Tot pe o tendință pozitivă, +0,49%, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au închis la prețul de 2,0550 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,72 milioane lei.
La capitolul energie, titlurile Romgaz Mediaș (SNG), au staționat la prețul de 40,70 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,62 milioane lei, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) au coborât cu 0,67%, până la prețul de 44,20 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica