Sesiune de stagnare la BVB, dominată de tranzacțiile cu acțiuni bancare

Sesiune de stagnare la BVB, dominată de tranzacțiile cu acțiuni bancare

Sursa foto: Engdao Wichitpunya | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 apr 2022

Titlurile Băncii Transilvania și BRD au fost cele mai lichide la cota BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tendința a fost pozitivă la New York Stock Exchange, însă aceasta nu s-a răsfrânt favorabil și asupra bursei românești. Aceasta a consemnat o ședință laterală, cu deviații minore la nivelul principalilor indici și închideri divergente la cele mai tranzacționate 10 acțiuni, din care niciuna nu a avut o fluctație mai mare de 1%.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de 50,87 milioane lei (10,29 milioane euro), însă acesta include o ofertă publică de răscumpărare în valoare de 20,88 milioane lei derulată de Chimcomplex Borzești (CRC). În același timp, aproape 2 treimi din activitatea de pe piața reglementată a fost asigurată de 3 acțiuni.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,79%, până la prețul de 2,5000 lei/acțiune, pe transferuri de 8,61 milioane lei, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-a apreciat cu 0,69%, până la prețul de 17,48 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 5,48 milioane lei, iar  titlurile OMV Petrom (SNP) au pierdut 0,21%, până la prețul de 0,4750 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 5,19 milioane lei.

Sunt mișcări care au influențat întreaga bursă cu închideri generalizate „pe verde”: +0,12% pentru indicele compozit BET-XT, +0,74% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.120,26 puncte, +0,01% pentru indicele energetic BET-NG și +0,05% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.995,05 puncte rămâne într-o secvență favorabilă pe termen scurt, cu maxime și minime relative din ce în ce mai ridicate.

Sesiune de stagnare la BVB, dominată de tranzacțiile cu acțiuni bancare

Tranzacții apropiate de 1 milion de lei au mai fost realizate pe 3 simboluri, toate cu aprecieri ușoare: +0,44%, până la prețul de 45,15 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), +0,44%, până la prețul de 45,15 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP) și +0,44%, până la prețul de 45,15 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica