Sesiune „verde” la bursă

Sesiune „verde” la bursă

Sursa foto: Sai Chan | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 mai 2023

După o secvență de ședințe marcate de nehotărâre, la BVB am consemnat o zi în care 8 titluri din cele mai tranzacționate 10 acțiuni au consemnat aprecieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii de la BVB au decis ca prima direcție să fie în sus după consumarea valului de raportări financiare trimestriale. Mișcarea este cu atât mai surprinzătoare cu cât a survenit într-o zi în care bursele dezvoltate au fost pe o tendință de vânzare.

Piața a fost destul de hotărâtă, toate acțiunile care au depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei fiind cu închideri „pe verde”, în frunte cu titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au urcat cu 1,50%, până la prețul de 19,60 lei/acțiune, pe tranzacții ed 15,67 milioane lei, reprezentând nu mai puțin de 41,43% din rulajul de 37,86 milioane lei (7,65 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Contractele semnate de Șantierul Naval Orșova la începutul anului trecut pentru livrări în nordul Europei își produc efectele CITEȘTE ȘI Contractele semnate de Șantierul Naval Orșova la începutul anului trecut pentru livrări în nordul Europei își produc efectele

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota bursei locale, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a fost protagonista singurului transfer special din piața deal, cu o valoare de 1,45 milioane lei, acesta fiind efectuat, de asemenea, deasupra nivelului de referință al sesiunii precedente.

Au supraperformat pieței, cu un salt de 2,95%, până la prețul de 0,8730 lei/acțiune, titlurile One United Properties (ONE), care au adunat volume echivalente cu 1,58 milioane lei. Compania imobiliară a anunțat o majorare cu 2 treimi a vânzărilor la T1.

Bani mulți din elicoptere. IAR Brașov obține la T1 un profit net de peste 2 ori și jumătate mai mare decât cel pe întreg anul 2022 CITEȘTE ȘI Bani mulți din elicoptere. IAR Brașov obține la T1 un profit net de peste 2 ori și jumătate mai mare decât cel pe întreg anul 2022

La polul opus, reacție negativă la raportarea financiară trimestrială au avut investitorii față de titlurile Romcarbon Buzău (ROCE), care au scăzut cu 4,82%, până la prețul de 0,4340 lei/acțiune, pe o activitate cu puțin sub pragul de 1 milion de lei. Liderul național în reciclarea maselor plastice a afișat nu numai un declin al afacerilor, ci și o pierdere operațională în bilanțul individual.

Zi favorabilă au avut acțiunile producătorilor de energie: +1,11%, până la prețul de 0,4740 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit cel de-al 2-lea rulaj al pieței, de 5,32 milioane lei, +1,28%, până la prețul de 39,50 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au cumulat tranzacții de 3,69 milioane lei, și +0,20%, până la prețul de 49,10 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) care au însumat schimburi de 1,02 milioane lei.

Transgaz își înjumătățește profitul net la T1. Acțiunile scad la bursă CITEȘTE ȘI Transgaz își înjumătățește profitul net la T1. Acțiunile scad la bursă

Sunt mișcările care au tras în sus indicii: +0,77% pentru indicele compozit BET-XT, +0,19% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul 50.509,85 de puncte, +0,76% pentru indicele energetic BET-NG și +0,90% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.147,52 de puncte este în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune „verde” la bursă

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica