Siemens vrea să obțină până la 4,65 miliarde de euro din listarea a 15% din acțiunile diviziei medicale Healthineers

Siemens vrea să obțină până la 4,65 miliarde de euro din listarea a 15% din acțiunile diviziei medicale Healthineers
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2018

Grupul german Siemens va lista divizia medicală, Healthineers, pe 16 martie, cu intenția de a obține 3,9-4,65 de miliarde de euro pentru o participație de 15%, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile vor avea un preț cuprins în intervalul 26-31 de euro pe unitate, a anunțat compania într-un comunicat.

Oferta publică inițială, care ar putea fi cea mai mare din Europa în acest an, evaluează Siemens Healthineers până la 31 de miliarde de euro, sub nivelul de până la 40 de miliarde de euro estimat anterior, iar listarea va avea loc pe fondul unei volatilități a pieței care a afectat temporar interesul investitorilor, scrie News.ro.

Banca Transilvania inițiază răscumpărarea a 10 milioane de acțiuni proprii pentru următoarele 3 săptămâni CITEȘTE ȘI Banca Transilvania inițiază răscumpărarea a 10 milioane de acțiuni proprii pentru următoarele 3 săptămâni

Listarea diviziei medicale face parte dintr-o reorganizare mai largă a grupului Siemens, care a mai inclus fuziunea dintre divizia de energie eoliană cu compania spaniolă Gamesa, în 2017, și care mai include unirea diviziei de trenuri cu cea a Alstom.

Persoanel apropiate situaâiei au mai vorbit despre intenâia de vânzare a diviziei producătoare de sisteme mecanice Flender.

Siemens a anunțat în noiembrie 2016 că intenționează să listeze o participație minoritară la divizia medicală, care mai comercializează scannere, aparatură radiologică și alte echipamente de diagnostică.

Healthineers a raportat un profit de 2,49 de miliarde de euro, la venituri de 13,8 miliarde de euro, pentru anul îcheiat pe 30 septembrie 2017, potrivit datelor publicate de grup în noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
healthineers