Mark Zuckerberg a vândut în februarie acțiuni Facebook de aproape 500 de milioane de dolari

Mark Zuckerberg a vândut în februarie acțiuni Facebook de aproape 500 de milioane de dolari
scris 2 mar 2018

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a vândut în februarie acțiuni ale companiei în valoare de aproape 500 de milioane de dolari, pentru finanțarea fundației Chan Zuckerberg Initiative (CZI), potrivit datelor raportate de companie, transmite Reuters.

Vânzarea nu este o supriză, făcând parte din planul lui Zuckerberg de a intensifica vânzările de acțiuni pentru finanțarea inițiativei de investiții caritabile, înființată în decembrie 2015 împreună cu soția sa, Priscilla Chan, scrie News.ro

Două declarații depuse joi  la autoritatea de reglementare a sectorului financiar arată că Zuckerberg a vândut 685.000 de acțiuni, în valoare de  125,4 milioane de dolari, în ultimele trei zile ale lunii februarie, astfel că totalul de luna trecută a ajuns la 2,7 milioane de acțiuni vândute, în valoare de 482,2 milioane de dolari, potrivit calculelor Reuters.

Bloomberg: Europa va fi lovită de un al doilea val de aer arctic, care va urca prețurile energiei CITEȘTE ȘI Bloomberg: Europa va fi lovită de un al doilea val de aer arctic, care va urca prețurile energiei

”Aceste vânzări sunt un nou pas în procesul declanșat de Mark în septembrie, pentru finanțarea activității Chan Zuckerberg Initiative în domeniul științei, educației și domenii legate de justiție și oportunitate. Fondurile vor susține o serie de activități filantropice ale CZI și operațiunile acesteia în anii care vor veni”, a declarat un purtător de cuvânt al CZI.

Zuckerberg a declarat în septembrie că în următoarele 18 luni va vinde 35-75 de milioane de acțiuni Facebook, în valoare de până la 13 miliarde de dolari, la prețul actual al titlurilor.

Miliardarul din Silicon Valley a spus că va dona 99% din acțiunile Facebook pe care le deține către CZI, care la momentul anunțului valorau circa 45 de miliarde de dolari.

Acesta a vândut acțiuni în valoare de 1,6 miliarde de dolari în 2016 și 2017, potrivit site-ului Recode, specializat în domeniul tehnologiei.

Fundația înființată de Zuckerberg este similară cu cea creată de Bill Gates și soția sa Melinda Gates, și cu Buffett Foundation, fundația miliardarului Warren Buffett.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook