SIF Banat Crișana lansează ofertă de răscumpărare pentru 3,6% din acțiunile proprii la un preț ușor superior celui din piață

SIF Banat Crișana lansează ofertă de răscumpărare pentru 3,6% din acțiunile proprii la un preț ușor superior celui din piață
scris 17 oct 2019

Începând de săptămâna viitoare, SIF Banat Crișana va derula o ofertă publică de răscumpărare la prețul de 2,50 lei/acțiune.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat derularea unei oferte de buy-back la SIF Banat Crișana (SIF1) pentru perioada 22 octombrie – 4 noiembrie. Operațiunea, intermediată de Swiss Capital, vizează achiziția a 18,77 milioane acțiuni proprii reprezentând 3,62% din capitalul social și se va derula la prețul de 2,50 lei/acțiune, cu 3,30% peste cel de 2,4200 lei/acțiune al închiderii de ieri. În cazul unei subscrieri integrale, tranzacția s-ar ridica la 46,92 milioane lei (9,87 milioane euro), însă în trecut atât SIF Banat Crișana, cât și SIF Muntenia (SIF4) au avut probleme să atragă participări semnificative.

Răscumpărările urmate de reduceri ale capitalului social și returnări de cash către acționari, tip operațiuni de piață lansate în premieră în piață de Fondul Proprietatea (FP), au ca obiectiv reducerea discountului cu care aceste societăți se tranzacționează față de activele nete. SIF Banat Crișana afișa unul dintre cele mai ridicate discounturi de piață, de 51,95%, rezultat între ecartul ultimului preț de închidere de 2,4200 lei/acțiune și ultima valoare unitară a activului net, de 4,9745 lei/acțiune, echivalentă pentru un activ net de 2,57 miliarde lei, cel mai mare dintre SIF-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif banat crisana
rascumparari
bvb
bursa
swiss capital
fondul proprietatea
sif muntenia