SIF Moldova a vândut acțiuni Banca Transilvania de aproximativ 1,3 milioane lei

SIF Moldova a vândut acțiuni Banca Transilvania de aproximativ 1,3 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 nov 2015

Motivul este o rebalansare a portofoliului, în contextul creșterii consistente a acțiunilor băncii, astfel încât niciun emitent să nu depășească 40% din activele SIF2.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIF Moldova (SIF2) și-a rearanjat portofoliul, marcând, în același timp, profituri pe acțiunile Băncii Transilvania (TLV). Societatea a vândut, în zilele de 4 și 5 noiembrie, 493.000 de acțiuni, reprezentând 0,016% din capitalul social al băncii din care SIF Moldova controlează - după ultimele tranzacții - 8,23%, respectiv 249 milioane acțiuni, conform unui comunicat al emitentului remis Bursei de Valori București.

Motivația principală este o rearanjare a structurii deținerilor, astfel încât niciun emitent să nu depășească 40% din activele SIF Moldova, ceea ce se întâmpla pe fondul aprecierii consistente a acțiunilor băncii. De la sfârșitul lunii august și până la începutul acestei luni, titlurile Băncii Transilvania au crescut cu aproximativ 20%. Pe parcursul acestui trend, SIF2 a mai făcut vânzări parțiale ale unor acțiuni. Importante au fost tranzacțiile de vineri, 9 octombrie, când SIF Moldova a vândut acțiuni de cu simbolul TLV de 8,33 milioane lei

Calculate la prețurile de piață din cele două zile, pachetele înstrăinate la jumătatea acestei săptămâni valorează aproximativ 1,3 milioane lei. Potrivit notificărilor făcute de Banca Transilvania privind operațiunile de piață menționate în comunicatul SIF2, intermediarii transferurilor au fost IFB Finwest și Raiffeisen Bank.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
banca transilvania
banci
bvb
actiuni
investitori