SIF Moldova recumpără o parte din acțiunile Băncii Transilvania vândute recent

SIF Moldova recumpără o parte din acțiunile Băncii Transilvania vândute recent
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 dec 2015

SIF2 a achiziționat ieri 2 milioane acțiuni Banca Transilvania, valoarea însumată a transferurilor ridicându-se la 4,91 milioane lei. Tranzacțiile survin la prețuri mai coborâte după ce inițial societatea de investiții financiare își diminuase expunerea astfel încât să nu depășească 40% din totalul portofoliului propriu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

SIF Moldova (SIF2) cumpără la loc o parte din titlurile Banca Transilvania (TLV) înstrăinate începând cu luna septembrie. Astfel, societatea a achiziționat 500.000 de acțiuni ale băncii la prețul de 2,45 lei/acțiune, în valoare de 1,22 milioane lei, prin intermediul Swiss Capital și 1,5 milioane de acțiuni la prețul de 2,46 lei/acțiune, echivalentul a 3,69 milioane lei, prin Raiffeisen Bank. Însumate, cele două schimburi raportate pe portalul Bursei de Valori București se ridică la 4,91 milioane lei (1,1 milioane euro).

Sunt, practic, recumpărări la prețuri mai coborâte ale unor acțiuni înstrăinate nu mai departe de acum câteva săptămâni. Ultimele tranzacții importante au reprezentat vânzarea de către SIF Moldova a 6,48 milioane titluri Banca Transilvania în valoare de 17 milioane lei (3,81 milioane euro), prețul mediu fiind de 2,62 lei/acțiune, în data de 11 noiembrie.

Motivația vânzărilor, conform conducerii societății, era reducerea expunerii pe fondul creșterii acțiunii, astfel încât aceasta să nu depășească 40% din totalul activelor SIF2, care la data de 30 septembrie se cifrau, în valoare netă, la 1,45 miliarde lei (325 milioane euro).

Vânzările mai susținute de titluri cu simbolul TLV au început încă din septembrie. Chiar și după vânzările de la jumătatea lunii trecute, SIF Moldova mai deținea 8,01% din capitalul social al Băncii Transilvania, valoarea de piață al pachetului la momentul respectiv, când prețul era de 2,64 lei/acțiune, fiind de 640,26 milioane lei (143,68 milioane euro).

Între timp, declinul titlurilor instituției de credit căre reperul de 2,45 lei/acțiune - pe fondul neliniștilor investitorilor față de perspectivele sistemului bancar după votarea în Parlament a legii privind darea în platpă a imobilelor - a permis SIF Moldova să recumpere o parte din acțiuni fără a depăși reperul de 40% din totalul portofoliului.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
banca transilvania
bursa
bvb
swiss capital
raiffeisen bank