Societatea Tușnad vrea să își atragă resurse financiare pentru continuarea investițiilor prin listarea pe AeRro

Societatea Tușnad vrea să își atragă resurse financiare pentru continuarea investițiilor prin listarea pe AeRro
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2015

Compania hotelieră Tușnad va debuta luni pe piața alternativă de tranzacționare AeRO din dorința acționarilor de a atrage resursele financiare necesare pentru continuarea investiților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Listarea va duce la o mai bună capitalizare a companiei. Suntem o companie medie, cu aproape 100 de salariați, avem două hoteluri mari, de peste 100 de camere fiecare și bază de tratament. Intenția noastră este de a găsi resurse pe piața de capital pentru a dezvolta mai multe proiecte. Atât proiectele noastre deja începute modernizarea bazei de tratament, cât și minim două proiecte europene, pentru anii următori, pe componenta de Competitivitate din Programul Orizont 2020", a declarat Nicu Rădulescu, președinte Consiliului de Administrație Tușnad și presedinte al Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, pentru Agerpres.

Aceste proiecte europene vizează o bază de tratament nouă lângă hotelul O3Zone și un proiect pentru atragerea de turiști din spațiul european.

"Noi suntem prin excelență o companie de turism de sănătate și interesul nostru este să aducem și turiști seniori din spațiul european. Sunt proiecte care se fac pe Programul Orizont 2020 și intenția noastră este de a ne asigura turiștii necesari în capetele de sezon. Cifra de afaceri a fost în continuă creștere, în 2013 a fost de 5 milioane lei, în 2014 de 6,5 milioane lei, iar în 2015 estimăm la peste 7,7 milioane lei. Gradul de ocupare mediu estimat pentru 2015 este de 49%. Nu suntem încă pe profit din cauza investițiilor mari făcute, dar sperăm ca la sfârșitul anului 2016 să putem vorbi de profit. Acționarul majoritar al companiei de turism Tușnad este SIF Transilvania cu 80% din acțiuni, SIF Oltenia 10%, iar restul sunt persoane fizice", a mai spus Nicu Rădulescu, conform sursei citate.

viewscnt
Afla mai multe despre
tusnad
aero
o3zone