RA-APPS încearcă să vândă din nou Hotelul Triumf, la un preț de pornire a licitației redus cu 2 milioane de euro

RA-APPS încearcă să vândă din nou Hotelul Triumf, la un preț de pornire a licitației redus cu 2 milioane de euro

Sursa foto: Laszlo Raduly

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 3 sep 2015

RA-APPS va organiza în septembrie o a doua licitație de vânzare a Hotelului Triumf din Capitală, după ce la prima anunțată pentru noiembrie anul trecut nu s-a înscris nimeni. Pentru a atrage cumpărători, RA-APPS a redus, conform legii, prețul de pornire a licitației cu aproape 2 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform ordonanței de urgență nr. 15/ 2013, Regia poate organiza o serie de trei licitații publice cu strigare pentru un imobil, dar în cazul în care nimeni nu oferă prețul de pornire, legea permite ca prețul să fie micșorat cu câte 10% la licitațiile următoare. În acest mod, la a treia licitație, prețul de pronire ajunge cu 20% mai mic decât cel inițial, iar dacă nici de această dată vânzarea nu are succes, Regia poate accepta oferte directe de cumpărare la un preț redus cu 30% față de prețul anunțat la prima licitație

Deși clasificat la două stele, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Reagiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat", este atractiv pentru investitori prin amplasarea sa pe un teren de 15.000 metri pătrați lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală.

Imobilul dispune de 98 camere și apartamente, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o grădină de vară cu 60 de locuri.

O primă încercare de vânzare a hotelului a avut loc în ianuarie 2007, când prețul de pornire a licitației a fost stabilit la 32,5 milioane de euro plus TVA. Licitația de atunci a fost anulată din lipsa a cel puțin trei oferte valabile, după ce comisia RA-APPS a constatat că scrisoarea de garanție bancară depusă de ofertantul Athenee Phenix, care deține hotelul Athenee Palace Hilton, nu îndeplinea criteriile de înscriere.

Licitațiile de vânzare a hotelului au fost reluate de Regie prin anunțarea uneia pentru noiembrie 2014, dar la un preț de pornire stabilit la 19,6 milioane euro plus TVA nu s-a înscris niciun cumpărător.

RA-APPS a anunțat o a doua licitație de vânzare a Hotelului Triumf pentru 14 septembrie anul acesta, iar prețul de pornire a fost redus la 17,7 milioane de euro plus TVA.

Conform legii, în cazul eșuării și acestei licitații, RA-APPS este obligată să organizeze o a treia licitație, la un preț de pornire și mai mic, iar în cazul unui insucces și a treia oară, Regia poate negocia direct vânzarea hotelului cu potențialii cumpărători interesați.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
triumf
ra-apps
licitatie