TeraPlast are în atenție Ucraina

TeraPlast are în atenție Ucraina
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 dec 2022

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast are în atenție Ucraina din perspectiva dezvoltării pe termen mediu, fiind analizat modul în care se poate implica în reconstrucția statului vecin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Strategia noastră de dezvoltare are o componentă regională solidă și căutăm oportunități dincolo de
granițele României. Înainte de război nu am avut expunere pe Ucraina, prin urmare nu am resimțit

un impact direct după declanșarea conflictului.

Reconstrucția unei țări după distrugerile războiului este o provocare majoră și vrem să contribuim
la refacerea acestei țări, să fim parte a soluției. Dincolo de calitatea produselor noastre, de
competitivitatea lor, mizăm și pe o poziționare geografică bună, care ne poate aduce și un avantaj
suplimentar.

VIDEO Acțiunea UiPath ajunge în atenția celebrului realizator TV Jim Cramer, care nu recomandă cumpărarea: „Pierd bani!” Compania a indus un șoc negativ pentru fondul ARK al renumitei Cathie Woods CITEȘTE ȘI VIDEO Acțiunea UiPath ajunge în atenția celebrului realizator TV Jim Cramer, care nu recomandă cumpărarea: „Pierd bani!” Compania a indus un șoc negativ pentru fondul ARK al renumitei Cathie Woods

Fabrica noastră se află la doar 150 de kilometri de granița cu Ucraina. Distanța de la parcul din Sărățel
până la Kiev este relativ similară cu cea până la Constanța. Ucraina este în atenția noastră din
perspectiva dezvoltării pe termen mediu a grupului și analizăm modul în care ne putem implica", este mesajul companiei. 

Pe o piață a construcțiilor cu evoluții caracterizate de companie drept peste așteptări, Grupul TeraPlast a realizat în primele 3 trimestre un câștig pretaxare EBITDA de 48,53 milioane lei, cea mai mare parte a acestuia, respectiv suma de 44,27 milioane lei, fiind obținută pe sectorul de instalații.

TeraPlast Bistrița (TRP) raportează la 9 luni venituri din contractele cu clienții în valoare de 563,68 milioane lei, cu 24,97% mai mari decât cele de 451,04 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Este o performanță care vine pe fondul unei majorări cu 51% a exporturilor și a unei creșteri cu 28% a activității pe segmentul de instalații, denumit „nava amiral a grupului” în raportarea trimestrială.

În același interval de raportare, cheltuielile cu materiile prime au urcat cu 33,71%, la 414,80 milioane lei, de la 310,23 milioane lei, iar cheltuielile cu beneficiile angajaților au avansat cu 29,29%, la 62,11 milioane lei, de la 48,04 milioane lei.

Astfel, rezultatul de exploatare a suferit un recul de 42,54%, la 29,04 milioane lei, de la 50,54 milioane lei în primele 3 trimestre din 2021. La nivelul profitului net, acesta este de doar 16,38 milioane lei, comparativ cu rezultatul excepțional de 231,63 milioane lei obținut din vânzarea diviziei metale către irlandezii de la Kingspan și a afacerilor de tâmplărie către Dynamic Selling Group.

DECIZIE Mișcare majoră în curierat - NemoExpress, companie de 20 de ani pe piață, a intrat în insolvență CITEȘTE ȘI DECIZIE Mișcare majoră în curierat - NemoExpress, companie de 20 de ani pe piață, a intrat în insolvență

Titlurile TeraPlast s-au aflat pe un trend puternic descendent în piață și la ultima valoare de închidere de 0,5470 lei/acțiune compania are o capitalizare bursieră de 1,19 miliarde lei (242,67 milioane euro). Un raport de analiză al Swiss Capital dă un preț-țintă de 0,7500 lei/acțiune, cu 37,11% peste cel din piață.

La data de 30 septembrie, TeraPlast avea active totale de 683,59 milioane lei, în scădere cu 22,29% față de cele de 879,69 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au majorat cu 29,85%, la 374,19 milioane lei, de la 288,16 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
kingspan
bvb
bursa
dynamic selling group
swiss capital