Titlurile Băncii Transilvania au continuat să crească vineri și un încheiat săptămâna cu un câștig de 13,4%

Titlurile Băncii Transilvania au continuat să crească vineri și un încheiat săptămâna cu un câștig de 13,4%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 mar 2016

Acțiunile Băncii Transilvania (TLV) au continuat să se aprecieze vineri și au închis cu un câștig de aproape 4%, la un preț de 2,745 lei, pe o piață în urcare pentru a treia ședință consecutivă, dar cu volume în scădere. Interesul crescut pe titlurile TLV a fost generat de anunțul privind acordarea de dividende în valoare totală de 1,2 miliarde de lei acționarilor, reprezentând jumătate din profitul de anul trecut, și alocarea de acțiuni gratuite în valoare de 620 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce joi au avansat cu 6%, acțiunile băncii s-au apreciat astăzi cu încă 3,98%, pe un rulaj de 18,54 milioane de lei, în coborâre de la aproape 32,7 milioane de lei în sesiunea precedentă. Suma include și două tranzacții speciale pe segmentul deal. În pofida volumelor în scădere, Banca Transilvania s-a menținut pe prima poziție în clasamentul celor mai lichide titluri, acoperind peste jumătate din rulajul zilei, de 37,3 milioane de lei. De la începutul săptămânii, acțiunea TLV s-a apreciat cu peste 13,4%.

Per total, bursa de la București a avut o evoluție "verde" vineri, pentru a treia zi consecutiv. Indicele BET, de referință, a urcat cu 1,06%, susținut de creșterile înregistrate de Banca Transilvania, Fondul Proprietatea (FP) și Electrica (EL), și a marcat un câștig săptămânal de 2,67%. De la începutul anului, indicele s-a depreciat însă cu 2,5%.

SIF-urile ies din zodia câștigurilor facile CITEȘTE ȘI SIF-urile ies din zodia câștigurilor facile

Fondul Proprietatea a fost al doilea cel mai tranzacționat emitent astăzi, cu un rulaj de 6,7 milioane lei pe piața principală și de 1,16 milioane de lei pe segmentul deal și o creștere pe acțiune de 1,6%, până la 0,778 lei. Pe locul trei în clasament se situează, la mare distanță, BRD, cu tranzacții de 2,6 milioane de lei.

Banca controlată de francezii de la Societe Generale și OMV Petrom (SNP) au fost singurii emitenți din top 10 care au înregistrat scăderi vineri. BRD a închis pe minus cu 1,1%, la un preț de 10,38 lei/acțiune, în timp ce titlurile Petrom s-au depreciat cu 1,2%, la 0,25 lei, după transferuri de aproape 828.000 lei. La începutul săptămânii, fondul pentru piețe de frontieră al Franklin Templeton, compania care are în administrare Fondul Proprietatea, și-a reluat vânzările pe acest emitent, iar acțiunile companiei petroliere au încheiat săptămâna cu o pierdere de 1,38%.

Tot în sectorul energetic, titlurile Romgaz (SNG) au urcat cu 0,6%, la 27 lei, în timp ce acțiunile Electrica s-au apreciat cu 1,3%, până la prețul de 12,5 lei. Avansul celor două companii nu a fost suficient să împrime o creștere mai consistentă la nivelul indicelui, care a închis pe plus cu sub 0,1%. La nivelul săptămânii, BET-NG a raportat un declin de 0,4%.

Dintre acțiunile din top 10, grupul bancar austriac Erste Group Bank (EBS) a înregistrat al doilea cel mai mare avans zilnic, de 3,2%, însă pe volume modeste, cu o valoare de sub 600.000 lei. Titlurile SIF Moldova au câștigat 2,4%, la 0,78 lei, după transferuri însumând aproximativ 476.000 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
banca transilvania
dividende