Titlurile de stat pentru populație intră la tranzacționare vineri, 5 august. Oferta va fi alocată integral

Titlurile de stat pentru populație intră la tranzacționare vineri, 5 august. Oferta va fi alocată integral
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 aug 2016

Titlurile de stat pentru populație din emisiunea Centenar vor intra la tranzacționare vineri, 5 august, într-un eveniment  al bursei, când vor fi prezentate detaliile închiderii ofertei. Toți cei care au subscris vor avea alocate titluri, potrivit reprezentanților Ministerului Finanțelor, conform informațiilor Profit.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai sunt două zile până când titlurile de stat pentru populație din emisiunea Centenar a programului Fildelis vor intra la tranzacționare. Perioada de subscriere s-a închis pe 29 iulie, însă, până acum, emitentul, mai exact Ministerul Finanțelor, nu a prezentat detalii cu privire la parametrii închiderii ofertei. Aceștia ar urma să fie comunicați vineri, pe 5 august, în cadrul unui eveniment la Bursa de Valori București, prilejuit de intrarea la tranzacționare a acestor instrumente financiare, spun surse din interiorul operatorului de piață BVB.

De asemenea, un oficial al Minsterului Finanțelor a confirmat pentru Profit.ro acest lucru, menționând că atunci va fi indicat nivelul subscrierilor. Potrivit aceleiași surse, oferta va fi alocată integral, nefiind niciun impediment juridic pentru ca emitentul să suplimenteze oferta astfel încât toți cei care au subscris să primească integral titlurile pentru care au realizat plasamentul.

François Bloch, propus pentru funcția de director general al BRD, a fost interogat în 2013 de autoritățile ruse CITEȘTE ȘI François Bloch, propus pentru funcția de director general al BRD, a fost interogat în 2013 de autoritățile ruse

Cu o săptămână în urmă, ultima comunicare privind nivelul subscrierilor de la MFP indica un nivel al acestora de 520 milioane lei, de peste 5 ori mai mare față de valoarea inițială a emisiunii de 100 milioane de lei. Declarațiile de astăzi pentru Profit.ro confirmă afirmația ministrului Finanțelor, Anca Dragu, în acest sens, făcută în urmă cu o săptămână. Succesul emisiunii arată încrederea pe care cetățenii o au în statul român. „Aceasta va fi răsplătită! Ministerul Finanțelor Publice va accepta toate subscrierile titlurilor de stat în cadrul emisiunii Centenar, astfel încât întreaga cerere manifestată de persoanele fizice pe durata perioadei de subscripție să fie satisfăcută", anunța ministrul.

În prospect era prevăzută și posibilitatea alocării pro-rata, însă la evenimentul de lansare a ofertei de la BVB din 11 iulie, directorul Trezoreriei Ștefan Nanu declara că aceasta este mai degrabă excepția, regula fiind că oferta va fi suplimentată. „Nu vrem să fie persoane care să subscrie, însă să nu poată primi titluri”, declara atunci Nanu, răspunzând la o întrebare a Profit.ro.

Emisiunea este a doua în cadrul programului Fidelis al titlurilor de stat pentru populație, după cea din vara anului trecut, și are maturitatea în 2018, anul Marii Uniri, fapt pentru care este denumită și Centenar. Dobânda anuală a titlurilor este de 2,15%, neimpozabilă, și este peste media ofertei de depozite a sistemului bancar.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
mfp
anca dragu
titluri de stat
dobanzi
stefan nanu