Transgaz distribuie 52% din profitul net sub formă de dividende: 106 milioane lei pleacă spre bugetul de stat

Transgaz distribuie 52% din profitul net sub formă de dividende: 106 milioane lei pleacă spre bugetul de stat
scris 27 apr 2020

Compania care operează sistemul național de transport de gaze naturale, Transgaz, va distribui un dividend brut de 15,47 lei/acțiune.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Transgaz Mediaș (TGN) a aprobat propunerea  Consiliului de Administrație de repartizare a câștigului net de 348,26 milioane lei obținut anul trecut. Astfel, 166,12 milioane lei, respectiv 47,70% din profit, vor merge la capitolul „alte rezerve”, iar suma de 182,14 milioane lei, echivalentă cu 52,30% din profitul net, va pleca spre acționari sub formă de dividende. Cea mai mare încasare, de 106,57 milioane lei, o va avea statul român, care deține 58,51% din titluri, prin Secretariatul General al Guvernului.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor analizează împrumuturi de stat pentru firme, cu posibilitatea de a fi convertite în acțiuni. Vor fi disponibile inclusiv pentru companii listate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor analizează împrumuturi de stat pentru firme, cu posibilitatea de a fi convertite în acțiuni. Vor fi disponibile inclusiv pentru companii listate

Dividendul brut cu ex-data pe 25 iunie și dată a plății 17 iulie este de 15,47 lei/acțiune, iar la ultimul preț de închidere, de 259,00 lei/acțiune, poartă un randament net de 5,67%

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a aprobat afilierea societății la Asociația pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
bvb
bursa
dividende
arir