Tranzacție: Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia vinde 52 de farmacii către Help Net

Tranzacție: Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia vinde 52 de farmacii către Help Net
scris 12 feb 2020

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia a vândut 52 de farmacii către Help Net, într-o tranzacție de 8,5 milioane euro.

Anterior, compania a anunțat că vrea să scoată la vânzare întreaga rețea de farmacii, sau măcar o parte semnificativă din acestea, pentru cel puțin 5 milioane euro, decizia, anunțată în octombrie ca intenție, fiind semnată în decembrie de acționari, pentru identificarea unui cumpărător.

Prezentă pe piață din 1991, Remedia operează 90 de unități de retail proprii, reprezentând aproximativ 20% din business-ul companiei. Lanțul de farmacii este prezent în 14 județe, în special Hunedoara și Alba plus municipiul București, unde deține 18 unități. Suplimentar, din 2012, compania se adresează clienților prin platforma e-shop.

Ionica Mirela Pavel, din familia care controlează compania Pharmnet București, ce a intrat în acționariatul companiei în vara anului 2017, și-a majorat participația la 24,23% din titlurile Remedia prin achiziții succesive. Acționar majoritar al companiei, cu o deținere de 65,50% din titluri, este omul de afaceri Valentin-Norbert Țăruș, redevenit director general la sfârșitul lunii mai.

EXCLUSIV Familia Pogonaru intră pe sectorul logistic al pieței imobiliare și pregătește vânzarea mall-ului Veranda Obor, în următorii doi ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Pogonaru intră pe sectorul logistic al pieței imobiliare și pregătește vânzarea mall-ului Veranda Obor, în următorii doi ani

Capitalizarea bursieră se ridică la 39,4 milioane lei.

În primele 3 trimestre ale anului trecut, distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva a realizat o cifră de afaceri din vânzări de 326,63 milioane lei, cu 1,98% sub cea de 333,24 milioane lei din perioada similară a anului 2018, iar profitabilitatea a intrat în declin.

În vara anului 2018, grupul german Phoenix a preluat lanțul Help Net, într-o tranzacție evaluată, conform surselor Profit.ro, la peste 100 milioane de euro,

După tranzacție, Help Net a cumpărat lanțul de farmacii Ecofarmacia din Transilvania, cu 32 de unități, și 33 de farmacii sub brandul Tinos, Flora și Proxi Pharm.

Prin noua tranzacție, Phoenix ajunge în România la un portofoliu de 352 farmacii.

Grupul german Phoenix, înființat în 1994, cu sediul în Mannheim, este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, cu afaceri anuale de peste 20 miliarde euro și fiind prezent în 27 de țări cu circa 37.000 de angajați. În total, Phoenix operează peste 2.700 de farmacii în 27 state din Europa, sub brandurile BENU, Apotek 1, și Rowlands Pharmacy.

Anterior, germanii au fost interesați și de preluarea A&D Pharma, lanț cumpărat în final, pe finalul anului 2017, de cehii de la Penta Investments.

Help Net este printre primele cinci lanțuri farmaceutice din România,.  Principalii săi concurenți sunt A&D Pharma, Catena, Sensiblu, Dona și Ropharma. Pentru 2018 a raportat afaceri de 140 milioane euro, cu circa 1.670 angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
farmaceutica remedia
bvb
bursa