Tranzacție specială în valoare de 80 milioane lei cu acțiuni One United Properties

Tranzacție specială în valoare de 80 milioane lei cu acțiuni One United Properties
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 feb 2024

Bursa a reușit o nouă sesiune pozitivă, cu indicele BET în atacarea maximelor, dar povestea zilei a fost în piața deal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marile burse ale lumii se consolidează în zone de maxime, investitorii profitând de orice știre favorabilă pentru a alimenta trendul ascendent. Chiar dacă indicle DAX40 din Germania a avut o ușoară corecție din valorile-record atinse în aceste zile, la New York piețele au continuat neabătute în sus. Mai pronunțată este creșterea pe indicele de tehnologie Nasdaq100, mare performer din luna noiembrie până în prezent, cu un câștig de peste 3.000 de puncte.

La BVB am mai consemnat o ședință "verde", chiar dacă motorul principal al creșterilor a avut o sincopă. pe cele mai mari tranzacții ale zilei din piața reglementată de 26,99 milioane lei, titlurile Hidroelectrica (H2O) au suferit un recul de 1,63%, până la prețul de 127,00 lei/acțiune, nivel la care capitalizarea bursieră a producătorului de energie hidro se ridică la 57,12 miliarde lei (11,47 miliarde euro).

ULTIMA ORĂ Profitul OMV Petrom a scăzut cu 61% anul trecut. Compania propune însă un dividend de bază în creștere cu 10% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Profitul OMV Petrom a scăzut cu 61% anul trecut. Compania propune însă un dividend de bază în creștere cu 10%

Avansul bursei a fost asigurat tot de emitenți din zona producătorilor de energie: +1,21%, până la prețul de 0,5850 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au adunat schimburi de 2,16 milioane lei și +1,33%, până la prețul de 53,40 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG) care au întrunit o activitate de 1,56 milioane lei.

Sunt mișcări care au adus aprecieri de câte 0,21% pentru fiecare din indicele energetic BET-NG și indicele reprezentativ BET, ultimul cu o închidere la nivelul de 15.726,44 puncte, de unde are cale liberă, din punct de vedere tehnic, pentru atingerea unor noi maxime.

Tranzacție specială în valoare de 80 milioane lei cu acțiuni One United Properties

Povestea locală a zilei s-a consumat, însă, în piața deal, unde s-a înregistrat un transfer special în valoare de 80,10 milioane lei cu acțiuni One United Properties (ONE). Aceste titluri au adunat volume echivalente cu 1,25 milioane lei și pe segmentul recular, unde cotația a urcat cu 1,30%, până la prețul de 1,0100 lei/acțiune.

GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni CITEȘTE ȘI GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni

Interes a mai existat și pentru cele mai importante acțiuni cu profil financiar și care fiecare au însumat rulaje apropiate de 2 milioane lei, dar au avut închideri divergente: staționare la prețul de 24,88 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), -0,55%, până la prețul de 18,18 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD) și -0,76%, până la prețul de 0,5250 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), ultimele mergând în nota indicelui fondurilor alternative de investiții BET-FI care a pierdut 1,02%, până la nivelul de 56.992,98 de puncte.

În rest, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 simboluri care nu s-au desprins de nivelurile de referință: +0,31%, până la prețul de 19,34 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), +0,88%, până la prețul de 46,00 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI) și staționare pe maximul istoric de 1,1150 lei/acțiune, pentru titlurile Aquila Part Prod Com (AQ).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
one united
bvb
bursa
brd
omv petrom
romgaz
aquila