Tranzacționarea acțiunilor la BVB se va realiza, din 21 septembrie, conform unor noi pași de preț

Tranzacționarea acțiunilor la BVB se va realiza, din 21 septembrie, conform unor noi pași de preț

Sursa foto: Laszlo Raduly

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2015

Bursa de Valori București (BVB) introduce, din 21 septembrie 2015, o nouă modalitate de stabilire a pașilor de preț pentru toate acțiunile, drepturile și unitățile de fond tranzacționate la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modificările pașilor de preț sunt în sensul creșterii intervalelor prețului de tranzacționare comparativ cu valorile curente. Potrivit comunicatului Bursei de Valori, "această modificare creează premisele unei mai bune concentrări a ordinelor pe niveluri de preț, îmbunătățirii procesului de descoperire a prețului de tranzacționare și dinamicii mai eficiente în registrul de ordine".

Principiile pe care se bazează noua abordare stabilesc că, pentru instrumentele mai lichide, pasul de preț este mai mic, iar pentru instrumentele cu prețul mai mare, pasul de preț este mai mare.

"Vom continua să oferim condiții pentru crearea unei piețe care oferă zilnic și chiar de mai multe ori în timpul unei ședințe de tranzacționare oportunități bune pentru investitori sau pentru cei care tranzacționează frecvent și activ pe parcursul unei zile, pentru a câștiga bani. O altă direcție a Bursei de Valori București este că vom reacționa rapid la circumstanțele și trendurile acestei piețe globale, în sensul alinierii unora dintre mecanismele noastre de tranzacționare la cele ale pieței globale", a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

Noii pași de preț vor fi aplicați local înainte de intrarea în vigoare la nivel european a valorilor finale ale acestora, la 1 ianuarie 2017, și au în vedere o aliniere mai rapidă a pieței locale de capital la standardele internaționale, cu efect direct asupra îmbunătățirii calității pieței și a unei funcționări corecte și ordonate a acesteia.

Informații cu privire la noii pași de preț sunt disponibile în secțiunea Reglementări de pe website-ul BVB. Modificarea pașilor de preț face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri ale BVB pentru îmbunătățirea structurii și lichidității pieței, printre care ar trebui menționate reducerea comisioanelor de tranzacționare, introducerea unei noi stări a pieței (tranzacționare la închidere) și modelul de tranzacționare pe baza de licitație, precum și a unor tipuri de ordine și facilități cu privire la ordinele de bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de valori bucuresti
actiuni